Devrim Yasalarının Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Devrim Yasalarının Yıl Dönümü

Devrim Yasalarının Yıl Dönümü

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi 2. Başkanı Cihan Taşar, 3 Mart 1924 yılında kabul edilen Devrim Yasası’nın 91. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

02.03.2015 17:31

Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şubesi 2. Başkanı Cihan Taşar, 3 Mart 1924 yılında kabul edilen Devrim Yasası'nın 91. yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başta hukuk olmak üzere eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, yaşamın her alanında büyük bir değişim gerçekleştirildiğini vurgulayan Taşar, "Bu değişimin en önemlilerinden biri 3 Mart Devrim Yasaları'dır. Nedir bu yasalar? Hilafetin kaldırılması, Öğretim Birliği Yasası, Evkaf ve Şeriye Vekaletinin kaldırılması. Çağdaş bir ulus, çağdaş bir devlet oluşturmak üzere atılan temellere sahip çıkalım. Onları geliştirelim" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya uluslar ailesi içinde onurlu bir yere ulaşması için çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Cihan Taşar, "3 Mart Devrim Yasalarının 91. Yılında Cumhuriyet Devrimlerine sahip çıkan tüm duyarlı yurttaşlarımızı 3 Mart 2015 Salı günü saat 12.30'da Vilayet Meydanı'nda Ata'nın anıtı önünde yapacağımız basın açıklamasında davet ediyoruz. Aynı gün akşam saat 18.00'de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Uluç Gürkan, Mustafa Gazalcı, Gülsün Kaya'nın katılacağı Devrim Yasalarının paneline katılımlarını bekliyoruz. Atatürkçü, Cumhuriyetçi yurttaşlar olarak devrim yasalarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Devrim Yasalarının Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement