Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -2 - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -2

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -2

Adana'da 41 sivil toplum örgütünün üye olduğu Adana Kent Konseyi'nin genel kurulunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın danışmanı ve yeğeni, mimar Cengiz Dinçer 3 yıl için başkan seçildi.

25.02.2013 17:26

Adana'da 41 sivil toplum örgütünün üye olduğu Adana Kent Konseyi'nin genel kurulunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın danışmanı ve yeğeni, mimar Cengiz Dinçer 3 yıl için başkan seçildi. Seçimde 12 yıldır faaliyet gösteren konseyin yürütme kurulu üye sayısının 13'ten 25'e çıkarılması da kararlaştırıldı.

'BİRLİKTE YÖNETMEYE TALİBİZ'

Adana Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulu, HiltonSA Otel'de 400 üyenin katılımıyla yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Kent Konseyi'nin Adana'nın dinamiklerini bir araya getirdiğini belirtip, 12 yıllık süreçte çok önemli projelerin gerçekleşmesini sağladığını söyledi. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür eden Aldırmaz, "Biz birlikte yönetmeye talibiz. Ortak akla en çok Adana'nın ihtiyacı var. Yürütme kurulunda görev alacak üyelerle önümüzdeki dönemde Adanalıların beklediği projeleri geliştirip, uygulamak için gayret göstereceğiz" dedi.

ALDIRMAZ, DİNÇER'İ ÖNERDİ

Necmi Özcanlı'nın divan başkanlığını yaptığı genel kurulda Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, işlerinin yoğunluğunu mazeret gerekçe gösterip, yürütme kurulu başkanlığına danışmanı ve yeğeni, mimar Cengiz Dinçer'i önerdi. Başkanlık için başka aday çıkmadı.

Çocuk, engelli, gençlik, kadın ve öğrenci meclisi başkanlarının doğal üye olduğu yürütme kurulu için ise divana sunulan 20 kişilik blok liste tartışmalara neden oldu. Sendika temsilcileri ve bazı kadın üyeler, blok listeye karşı bazı isimleri önerdi. Divan Başkanı Özcanlı, bu önergeleri de kabul edip, oylamaya dahil etti. Ancak yapılan gizli seçimde üyelerin daha çok fotokopiyle çoğaltılan blok listeyi tercih ettiği gözlendi.

20 kişilik yürütme kuruluna Necmi Özcanlı, Erkan Karakaya, Fazilet Aksu, Cüneyt Erginkaya, Tevfik Yıldırım, Nesrin Göçhan, Zeki Yılmaz, Ahmet İhsan Çay, Tayyar Zaimoğlu, Halil Avcı, Vedat Kahyalar, İsmail Babacan, Cemal Soncu, Adnan Karakaya, Mustafa Baş, Ramazan Balçık, Bekir Durukan, Erkem Aslan, Bekir Sıtkı Özbek ve Hüseyin İkinci seçildi.

(25.02.2013, FOTOĞRAF)

//////////////////

MHP'nin ilk adayı Pozantı Belediye Başkanı Çay

Bünyamin YIL/ ADANA, (DHA)- ADANA'da Milliyetçi Hareket Partisi, 2014 Yerel Seçimleri'nde ilk belediye başkan adayını törenle açıkladı. Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, MHP'den yeniden aday gösterildi.

MHP Adana İl Başkanlığı'nda düzenlenen törene Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, MYK Üyeleri Yılmaz Tankut ve Metanet Çulhaoğlu, belediye başkanları ve partililer katıldı.

İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın başarılı bir hizmet dönemi yürüttüğünü anlatıp, yerel seçimde yeniden aday gösterme kararı aldıklarını açıkladı.

Partililere kırmızı karanfil dağıtan Mustafa Çay ise parti yöneticilerine teşekkür edip, "Mahalle mahalle köy köy gezip halka hizmet götürmeye devam edeceğiz" dedi.

MHP'nin kurmayları daha sonra Mustafa Çay ile el ele tutuşup, beraberlik tablosu oluşturdu.

(25.02.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri -2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement