Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek

(27.3.ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çekimleri Adana'da yapılan televizyon dizisi 'Dila Hanım'ın setini ziyaret ederek, yapım ekibi ve oyuncularla sohbet etti.)

27.03.2013 17:16

(27.3.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Başkan Çelikcan 'Dila Hanım'ın setinde

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, çekimleri Adana'da yapılan televizyon dizisi 'Dila Hanım'ın setini ziyaret ederek, yapım ekibi ve oyuncularla sohbet etti.

Yönetmen Nihat Durak, Proje Koordinatörü Muhittin Elibol, başrol oyuncularından Erkan Petekkaya ve diğer sanatçılarla sohbet eden Çelikcan, son yıllarda dizilerin Adana'nın ve Yüreğir'in tanıtımına önemli katkıda bulunduğunu söyledi. Çelikcan "En iyi tanıtım sanat ve sporla yapılan tanıtımdır. İlimizin tarihi, coğrafi ve kültürel güzellikleri diziler sayesinde ülkemize ve dünyaya anlatılıyor" dedi.

Dila Hanım dizisinin çekimlerinin büyük bölümünün Yüreğir'de yapılmasından dolayı hem teşekkür etmek, hem de başarılar dilemek için ziyarete geldiğini ifade eden Çelikcan, şöyle konuştu:

"Adana sanat ve sinema konusunda önemli bir kent. Ülkemizdeki en önemli film festivallerinden biri olan Altın Koza'ya ev sahipliği yapıyor. Ama bu diziler sayesinde Adana ilimizi birçok insana daha yakından tanıtma imkanına kavuşuyoruz. Hiçbir maliyeti olmayan bu tanıtımlar kentimize turist, yatırımcı ve yeni dizi projeleri olarak dönüyor. Bu diziler sayesinde kentimiz son yıllarda Hollywood yapımlarında da yer alı oldu. Biliyorsunuz James Bond serisinin son filmi Skyfall'da kentimizden sahneler vardı. Bu noktaya gelmemizde daha önce Adana'da çekimleri yapılan Beyaz Gelincik ve Hanımın Çiftliği gibi başarılı projelerin etkisi olduğu tartışılmaz. Umarım Dila Hanım gördüğü ilgiyle yeni dizi ve film projelerine de kapı aralar."

ARTIK ADANALI OLDUM

Dila Hanım dizisinin başrol oyuncularından Erkan Petekkaya, daha önce de dizi çekimleri için uzun süre bulunduğu Adana'yı ve Adanalıları çok sevdiğini ve kendisinin de nüfusunun artık Yüreğir'de olduğunu vurguladı. Petekkaya "Ben de artık Adanalı oldum" diye konuştu. Yönetmen Nihat Durak da ziyaretten memnunluk duyduğunu belirterek, Başkan Çelikcan'a ilgisinden dolayı teşekkür etti.

ADANA,(DHA)

////////////

Mersin'de tiyatro yürüyüşü

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları ile yerel ve amatör tiyatrocular 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle kent merkezinde yürüyüş düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı önünde başlayan yürüyüşte, üzeri açık araçlarla halkı selamlayan, çiçek dağıtan ve şarkılar söyleyen yaklaşık 50 tiyatrocu, vatandaşladan yoğun ilgi gördü. İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu'nun da katıldığı etkinlikte, kortej halinde kent turu atan tiyatrocularına Akdeniz Oyunları maskotu Caretta da eşlik etti. Sahne kostümleri ile yürüyüşe katılan tiyatrocular, ellerinde, dünyaya veda etmiş Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen, Turgut Özatay sanatçıların fotoğraflarını taşıdı. Etkinlik, Mezitli İlçesi'nde, katılımcıların halkı selamlamasıyla son buldu.

Serkan AVCI/ MERSİN, (DHA)

(27.3.2013)

///////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement