Didim'de '1001 Sevgi Gönülleri' Oluşumu Büyüyor - Son Dakika
Yerel

Didim'de '1001 Sevgi Gönülleri' Oluşumu Büyüyor

Didim\'de \'1001 Sevgi Gönülleri\' Oluşumu Büyüyor

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği '1001 Sevgi Gönülleri' ikinci buluşmasını gerçekleştirdi.

28.12.2013 14:40

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği '1001 Sevgi Gönülleri' ikinci buluşmasını gerçekleştirdi.

Didim ve yöresinde yaşayan engelli vatandaşların toplumsal yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hedefleri gerçekleştirmek amacıyla yola çıkan gönüllü ordusunun artarak yola devam ettiği görüldü. İkinci buluşmada dernek bünyesinden bir akülü tekerlekli sandalye 24 yaşındaki engelli bir gence verilirken, bedensel engelli bir gençte kendi imkanları ile aldığı manuel tekerlekli sandalyeyi engelliler derneğine bağışladı.

Didim'de Engellilere yönelik bir Engelli Minibüsü kazandırmak ve yine Engellilere yönelik olarak bir kaynaştırma parkı yapılması noktasında çalışmalar başlatmak amacıyla Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği '1001 Sevgi Gönülleri' adlı oluşum ikinci buluşmasını gerçekleştirdi. Bugün saat 10.00'da Grand Dıdyma Otelde gerçekleşen kahvaltıya Sevgi Gönüllüleri öncüsü Zeynep Emiroğlu ile birlikte protokol eşleri ve 200'e yakın davetli katıldı.

"AYDA 10 TL'YE SEVGİ GÖNÜLLÜLÜĞÜ"

'1001 Sevgi Gönülleri' adlı oluşumun kahvaltısıyla ilgili bilgiler veren Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş Dernek bünyesinde başlatılan bir oluşum için Didim Kaymakamı'nın eşi Zeynep Emiroğlu'na teklif götürdüklerini ve kendisinin de bu işi kabul ettiğini belirterek "3 Aralık Dünya Engelliler gününde bazı projelerin startını verdik. Onların ilki Engellilere yönelik bir Engelli Minibüsü kazandırmak diğeri de Özel Rehabilitasyon merkezi karşısında belediyeye ait yere Engellilere yönelik bir park kazandırmaktı. Bu oluşum tüm Didimlilere açık; oluşuma üye olabilmek için ayda 10 TL gibi bir bağış alınıyor. Bu elde edilen bağışlar Engelli minibüsü ve park için harcanacak. Hedefimiz 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına kadar bu projeleri tamamlamak." dedi. Derneğin 2006 yılından itibaren çalışmalar gerçekleştirdiğini ancak bu çalışmaların halk ayağının eksik kaldığını ifade eden Altıntaş "Bu eksik yanımızı her anlamda destek olmayı kabul eden Gönül Elçimiz Zeynep Hanım sizler ile birlikte tamamladı. Kendisine ve sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

1001 Sevgi Gönülleri' adlı oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu ise konuşmasında "İlk toplantımızda 70 kişiydik bugünkü kalabalık görüntüden dolayı beni yanıltmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu vazifeyi seve seve aldım. Bu anlamda Didim'e özellikle de kadınlara güveniyorum. Kadınlar rahim sıfatı ile yaratılmıştır. Bu yaradılışımız kadınları kucaklayan, merhamet eden, şefkat gösteren, fedakar ve kudretli kılar. Bu hayırlı işe sizlerin hayırlı elleri ile başlama sebebim budur. Toplumumuzda görmezden gelemeyeceğimiz bireylerimizdir engellilerimiz bu yüzden onların toplumsal alanda yer edinmesi için ilçemizde bir adım attık. Umuyorum hedefimiz olan çalışmaları Mayıs ayında hayata geçireceğiz" dedi.

"ENGELLİ AHMET'E AKÜLÜ SANDALYE BAĞIŞLANDI

Konuşmaların ardından Ahmet Çelik isimli 24 yaşındaki engelli gence dernek bünyesinden alınan akülü tekerlekli sandalye verildi. Yine bedensel engelli 15 yaşındaki Umut Demirtaş ise kendisi gibi engelli birine verilmek üzere derneğe bir manuel tekerlekli sandalye bağışladı. Umut en büyük isteğinin basketbol oynamak olduğu belirtilerek, Gönüllülük Projesi sonucunda hayata geçirilecek olan parkın bu anlamda imkan sağlayacağını söylendi. Kahvaltıya katılanlara '1001 sevgi gönüllüsü' rozetleri dağıtılırken toplanan bağışlar ve giderler konusunda bilgiler verildi. Gönüllüler ailesine katılan bireylerin isimleri okunarak onure edildi. Sevgi Gönüllüleri oluşumuna katkı sunmak isteyen duyarlı vatandaşlar Halkbankası Didim Şubesinde açılan 954 Şube kodlu 16000081 no'lu hesaba bağış yapılabilirler. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de '1001 Sevgi Gönülleri' Oluşumu Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement