Didim'de Sevgi Gönüllüleri Parkı Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Didim'de Sevgi Gönüllüleri Parkı Törenle Açıldı

Didim\'de Sevgi Gönüllüleri Parkı Törenle Açıldı

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu’nun öncülük ettiği “1001 Sevgi Gönüllüleri” oluşumunun hayata geçirdiği 'Engelliler Minibüsü' ve '1001 Sevgi Gönüllüler Parkı'nın açılışı Vali Erol Ayyıldız tarafından yapıldı.

07.06.2014 10:09

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği bünyesinde başlatılan ve Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu'nun öncülük ettiği "1001 Sevgi Gönüllüleri" oluşumunun hayata geçirdiği 'Engelliler Minibüsü' ve '1001 Sevgi Gönüllüler Parkı'nın açılışı Vali Erol Ayyıldız tarafından yapıldı.

Didim Kaymakamlığı, Didim Belediyesi, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği ile 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun katkılarıyla alımı yapılan yapımı Engelliler Minibüsü ile yapımı tamamlanan 1001 Sevgi Gönüllüleri Parkı'nın açılışı öncesinde Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde oluşuma katkı sunan sevgi gönüllüleri ödül töreni gerçekleştirildi.

Törene, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kaymakam Emiroğlu'nun eşi ve 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı M. Alper Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Ömür Candemir, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna katkı sağlayan hayırseverler, Didim Kent Konseyi Gönüllüler Grubu bünyesindeki İngilizler (Help in Hands), sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

"BU PARK BİR ÇOK KARDEŞİMİZE ÇOCUĞUMUZA MUTLULUK VERECEKTİR

Törenin açılış konuşmasını yapan Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, 2006 yılında derneği kurduklarını ve kuruluş aşamasından sonra kısa ve uzun vade hedefler koyduklarını söyledi. Geçmişten bu yana bir dizi etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Altıntaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde "1001 Sevgi Gönüllüleri" oluşumunu başlattıklarını belirterek, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumuna öncülük eden Zeynep Emiroğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Altıntaş konuşmasında yapılacak iş ve yardımların sadece iyilik amaçlı kalmaması gerektiğini belirterek "Toplumsal bir sorumluluk boyutunda görebilme olgunluğuna çıkabilmektir. Umarım bu park bir çok kardeşimize çocuğumuza mutluluk verecektir. Ailelerin buradaki faaliyetleri bizleri de mutlu edecektir."dedi.

Didim Kent Konseyi Gönüllüler Grubu (Help in Hands) temsilcisi Lyne Cole da Didim Kent Konseyi ile işbirliği içerisinde çalıştıklarını söyledi. 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun geçen Ocak ayında gerçekleştirdiği kahvaltı etkinliğine katkı sağlayarak bu oluşuma dahil olduklarını kaydeden Lyne Cole, "Bu oluşuma iyi şekilde organize olarak katkı sağladık. Bağış toplama işine eğlenceyi dahil ettik. Bugünde yapılan bu güzel çalışmaların sonuçlanma noktasındayız" dedi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da konuşmasında insanın aklını yüreğini ortaya koyduğunda güzel çalışmaların ortaya çıkabildiğini gördüğünü belirterek "Zeynep hanıma teşekkür ediyorum. Bizden evvel ki belediye başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hizmette devamlılık esastır. Yardımımız olduysa ne mutlu bize" diye konuştu.

"6 AYLIK ZAMANDA YAPILDI"

1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumun öncüsü Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi Zeynep Emiroğlu ise, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde 'Engellilerimiz için ne yapabiliriz' sorusuyla yola çıktıklarını ve Didim'de engellilerin engelli aracı ile sosyal hayatları için park ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Binden fazla engellinin sorunlarına ortak çözümler üretmek ve engelsiz bir yaşam için Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından 1001 Sevgi Gönüllüleri projesinin başlatıldığını ve kendisinin de bu projeye öncülük ettiğini belirten Zeynep Emiroğlu, 3 Aralık günü söz verdiklerini ve 6 aylık zaman içerisinde bugüne gelindiğini ifade etti.

"GÖZYAŞLARINI TUTAMADI"

1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunu oluşturduklarında derneğin 3 talebinin olduğunu kaydeden Emiroğlu, bunların engellilere yönelik donanımlı taşıma aracı, engelliler derneği merkezi binası ve engellilerin sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak engelliler parkı taleplerinin olduğunu dile getirdi. Emiroğlu, kahvaltı etkinlikleri, kermes, erkeklere yönelik akşam yemeği, DİMDER ve DİKSAD'ın konser etkinlikleri ve eşli yemek etkinliği düzenlediklerini belirterek yapılan etkinliklerde elde edilen bağış ve yardımlarla çalışmaları yaptıklarını söyledi. Konuşmasının sonunda duygularını tutamayarak ağlayan Emiroğlu parkın açılmasından dolayı yaşadığı mutluluğu tarif etmenin imkansız olduğunu dile getirdi.

Zeynep Emiroğlu'nun konuşması sonrası ressam Şükran Acar, sahneye gelerek 1001 sevgi rengini en az 11 renk kullanarak doğada 1001 sevgi rengini ifade eden tabloyu Emiroğlu'na hediye etti.

Törende konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise, 1001 Sevgi Gönüllüleri projesinin başlatıldığında kendisinin "ikinciyim" dediğini ve salondakilere "sizler kaçıncısınız" diye sorduğunda salondaki tüm ellerin kalktığını hatırlattı. Emiroğlu Sevgi Gönüllülerindeki sayının 555'e ulaştığınıbelirterek "Biz birlik olursak ve sevgiyle birlikte hareket edersek, daha çok işler başarabileceğimizin, ilçemize, ilimize ve bütün ülkemize göstermenin gururunu yaşıyoruz" diye konuştu. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Emiroğlu, eşi Zeynep Emiroğlu ile Didimlilere teşekkürlerini sundu.

VALİ AYYILDIZ, EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR..

Aydın Valisi Erol Ayyıldız da, törende konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun eşi ve 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun öncüsü Zeynep Emiroğlu'na ve oluşuma katkı sunan herkese teşekkür eden Vali Ayyıldız, "Değişen dünya içerisinde, gelişen toplumda gördüğümüz en önemli husus, zayıf halkalar içerisinde ne kadar var olduğumuzdur. Bizim toplumumuzun zayıf halkasını oluşturan engelli vatandaşlarımızdır" dedi.

Çeyrek asırlık tarihe bakıldığında engelli vatandaşlara yönelik çok önemli çalışmaların yapıldığını belirten Aydın Valisi Erol Ayyıldız, "Zaman ve gelişen teknolojiye paralel olarak engellilere yönelik hizmet ve sunulan imkanlar ile onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve dolayısıyla onların da mutlu olmasını sağlamak anlamında devletimiz çok önemli çalışmalar yapmaktadır" diye konuştu. Yapılan çalışmaların yeterli olmadığını sözlerine ekleyen Vali Ayyıldız, her bireyin engelli arkadaşı olması tavsiyesinde bulunarak, "Devletimiz engelliler için üzerine düşeni yapmakta ama yeterli olmamaktadır. Bu anlamda sivil toplum örgütleri de çalışmalar yapmalıdır. Didim'de yapılan 1001 sevgi gönüllüleri projesi, bunun bir örneğidir. Kaymakamımızın eşi Zeynep Emiroğlu gibi insanlar bu tip sosyal projelere önderlik yaparak, engellilerimizin yaşamlarına katkı sağlayabilirler" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, 1001 Sevgi Gönüllüleri oluşumunun çalışmalarına katkı sağlayan kişi ve kurumlara plaket ve teşekkür belgeleri verildi.

Ödül töreninin ardından ise Efeler Mahallesi'nde bulunan 1001 Sevgi Gönüllüleri Parkı, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği binası hizmete açılırken, engelli taşıma aracı da hizmete girdi. Açılışları Engellilerle birlikte yapan Vali Ayyıldız daha sonra parkı gezdi; Engelliler Derneği binasıyla gezerek bilgi aldı ve Engelli minibüsünü çalışmasını yerinde inceledi.

Bilindiği üzere;1001 Sevgi Gönüllüleri" oluşumunun katkılarıyla yapılan alımı yapılan Engelliler Minibüsü 106 bin TL'ye mal olurken Türkiye'de üzerinde lifti bulunan ilk Engelli aracı özelliğini taşırken Engelliler Derneği adına alınan ilk araç olma özelliğini de taşıdığı bildirildi. Didim ve Yöresi Engelliler Derneği binası ise İlçede yaşayan Happy Hands grubun bağışladığı 27 Bin TL ile mal edilirken parkın altyapı ve tadilatı ise Didim Belediyesi tarafından yaptırıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Sevgi Gönüllüleri Parkı Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement