Tarsus ilçesinde 36 köyde doğada kendiliğinden yetişen kaktüs türü bitkinin meyvesi dikenli incir, tropikal meyve olarak ihraç edilecek.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, kendisini ziyaret eden girişimciler Volkan Yeni ve Erkan Tunç'a, dikenli incirin Tarsus'taki üretimi hakkında bilgi verdi.
Ergezer, doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirin köylüler tarafından toplanıp, tanesi 50 kuruştan satıldığını belirtti.
Birkaç yıldır dikenli incir ihracatı için girişimde bulunduklarını ifade eden Ergezer, "Bir firma aracılığıyla dikenli incire Fransa'dan gelen talebi değerlendirmek, bizi memnun edecek. Bu ürünün ihracatıyla köylülerimiz gelir elde edecek. Üretim alanlarının da bu vesileyle artacağına inanıyorum. Doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirin sağlığa da faydalı olduğunu biliniyor. C vitamini yönünden de zengin olduğu için vücut direncini arttırıyor, güç ve zindelik veriyor, sindirim sistemine iyi geliyor" dedi.
Volkan Yeni de dikenli incirin değerlendirilmesi için paketleme, işleme ve boylama tesisi kuracaklarını, üretim alanının genişletilmesini sağlayacaklarını söyledi.
Dikenli inciri başta Fransa olmak üzere birçok ülkeye ihraç etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Yeni, "Bu konuda bağlantılarımız var. Dikenli incirin Tarsus genelinde rekoltesi 3 bin tona yakın. Hedefimiz, bu ürünü paketleyerek yurt içi ve yurt dışında marketlere satmak. Ayrıca reçel, marmelat ve meyve suyu olarak değerlendirmek. Meyvenin, kozmetik alanında kullanılması konusunda da ciddi çalışmamız var" diye konuştu. - Mersin
Son Dakika › Yerel › Dikenli İncir, Avrupa Yolunda - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?