Din Görevlilerine Organ Bağışı Anlatıldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Din Görevlilerine Organ Bağışı Anlatıldı

26.01.2012 14:00

Mersin'de, organ bağışı konusunda daha geniş kesime ulaşabilmek amacıyla din görevlilerine yönelik seminer düzenlendi."doku, organ bağışı ve nakline" ilişkin bilgiler verildi.

Mersin'de, organ bağışı konusunda daha geniş kesime ulaşabilmek amacıyla din görevlilerine yönelik seminer düzenlendi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere katılan il ve ilçe müftülüklerinde görevli imam ve din görevlilerine

"doku, organ bağışı ve nakline" ilişkin bilgiler verildi.

İl Müftüsü Ali Melek, seminerde organ nakli ve organ bağışının dini boyutunu anlatırken, Mersin Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Çiğdem Sanlı da sunum yaptı.

Melek, İslam'ın insana önem verdiğini, bu nedenle de insan sağlığının önemli olduğunu söyledi.

Din görevlilerinin vatandaşların içerisinde olduğu ve söylemleri ile etkileri bulunduğuna işaret eden Melek, "Biz zaten vaazlarımızda, konuşmalarımızda, Cuma sohbetlerinde organ bağışını teşvik amacıyla vatandaşlarımıza gerekli bilgiler veriyoruz. Ama böyle bir toplantıyla görevlilerimizi bilgelendirdiğimiz zaman bireysel sorumlulukları daha da artacaktır. Bu nedenle din görevlilerini organ bağışı konusunda hem teşvik etmek hem de bu konudaki duyarlılığa dikkati çekmeleri için bu semineri düzenledik" dedi.

Organ bağışı yapılmasının din açısından hiçbir mahsuru olmadığını ifade eden Melek, şunları kaydetti:

"İslam'ın prensiplerinin doğru algılanması ve anlaşılması, bu doğrultuda da belki yanlış bir takım düşünceler, kabuller varsa onları ortadan kaldırmayı amaçladık. Organ bağışının dinen caiz olduğunu, sakıncasının olmadığını, belli şartlara uyulduktan sonra elbette organ bağışının yapılmasının uygun olduğuna dikkati çekmek istedik."

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Koray Kenziman da son günlerde gündeme gelen organ bağışı konusunun önemine ve hassasiyetine değindi.

İl Müftülüğünün onayı ile din görevlilerine doku ve organ bağışı ile ilgili bilgi aktardıklarını anlatan Kenziman, şöyle devam etti:

"Dini yönden ve birçok konu hakkında din görevlilerini, dolayısıyla vatandaşları bilinçli bir şekilde aydınlatmak için bir araya geldik. Çünkü din görevlileri halka daha fazla ulaşabiliyor. Yoğun olarak bu konu ile ilgili sorularla muhatap oluyorlar. Böylelikle yaşayacakları olası sıkıntıları da bu toplantı sayesinde giderecekler."

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Din Görevlilerine Organ Bağışı Anlatıldı - Son Dakika


Advertisement