Bin 349 Çocuğa Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Veriliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bin 349 Çocuğa Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Veriliyor

18.07.2013 14:32  Güncelleme: 14:40

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, 9 dalda ücretsiz yaz spor okullarına katılan bin 349 çocuğa toplumsal cinsiyet, beslenme, iletişim ve öfke kontrolü eğitimi veriliyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce, 9 dalda ücretsiz yaz spor okullarına katılan bin 349 çocuğa toplumsal cinsiyet, beslenme, iletişim ve öfke kontrolü eğitimi veriliyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nda eğitmen Handan Coşkun, yaptığı açıklamada, çocuklara yönelik eğitimlerde sağlıklı iletişim, empati kurma, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Coşkun, beslenme eğitiminde sporcunun su ve mineral dengesi, temizlik, hijyen, kadın sporcularda adet döngüsü ve bu döngü sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verildiğini ifade ederek, "Toplumsal cinsiyet konusunda kadına yönelik ayrımcılıkla mücadele konusunda bilgi veriliyor. Kadın erkek kıyaslaması ve sporda başarı ve başarısızlığın kadın kimliği üzerinde ifade edilmesinden kaçınılması gerekir" dedi.

Coşkun, yaz spor okullarına devam eden çocukların ayrıca gezi, piknik ve sinema gibi sosyal etkinliklerden de istifade edeceğini belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bin 349 Çocuğa Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Veriliyor - Son Dakika


Advertisement