Diyarbakır'da Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri

Diyarbakır\'da Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri

Diyarbakır'da, '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' dolayısıyla, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

03.10.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da, '3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü' dolayısıyla, İl Sağlık Müdürlüğü'nden Valilik önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Vali Yardımcısı Cemal Hüsnü Kansız, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Alan, Gençlik ve Spor Hizmetleri Diyarbakır İl Müdürü Abdullatif Umut, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Yürüyüş öncesi açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sağlıklı beslenmenin meselenin özü olduğunu, hareketli yaşam denilen durumun ve fiziksel aktivitelerin artmasının da son derece önemli olması gerektiğini söyledi. Obezite sınırları noktasında ülke olarak oraya doğru yol aldıklarını aktaran Vali Toprak, "Dolayısıyla bunun ülkemiz açısından da önemi var. Sağlıklı beslenme dengeli beslenme özellikle çocuklarımızın gençlerimizin okul kantinleri de dahil olmak üzere sağlıklı ve düzenli beslenme ve o noktaya giden yolda güzellikleri içerecek şekilde bunun içerisine girmesi gerekiyor. Son dönemlerde Milli Eğitim Bakanlığımızın müfredatlarında da sağlık bakanlığı ile Mille Eğitim Bakanlığı arasındaki görüşmeler çerçevesinde görüşmeler olumlu bir seyir aldı ve seçimlik derler olmak üzere zorunlu dersler olmak üzere fiziksel aktiviteleri içine alabilecek dersler yaygınlaştırıldı. Saatleri arttırıldı. Her insanın en azından hızlı adımlarla 30 dakika yürümek gerekiyor. Yani temel çıkış yolu bir günde 10 bin adım atılması gerektiği yolunda fiziksel aktivite dediğimiz hadise budur. Bunun yapılması gerekiyor. Yemek aralarını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Alış veriş yerlerinde çok önemli sosyal mekanların oluşması bu manada gidiş geliş yapılabilecek alanların düzenlenmesi gerekiyor. Fiziksel aktiviteler noktasında. Basamakları çıkarak, alış veriş merkezlerinde arabalarımızı biraz daha uzak bir yere park ederek o alanı da yürüyerek fiziksel aktivite olaylarını arttırabiliriz" dedi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Alan ise, Resmi Gazete'de yer alan sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programının fiziksel aktivite alışkanlıklarını kazandırılmasına yönelik aktiviteleri de kapsadığını söyledi. Alan, "Bu kapsamda fiziksel aktivite konusunda toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması önem arz etmektedir. Sağlık Bakanlığımız tarafından söz konusu program ile obezitenin önlenmesine yönelik olarak 27 Haziran 2012'de obezite ile mücadele hareketi kampanyası başlatılmış ve her yıl 3-4 Ekim tarihlerinde dünya yürüyüş günü kapsamında obezite ile mücadele konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği yürütmekteyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vali ve kurum müdürlerinin de aralarında bulunduğu grup Sağlık Müdürlüğü önünden Diyarbakır Valiliği'ne kadar yürüyüş yaptı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Dünya Yürüyüş Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement