Diyarbakır'da Tatil Yapamayan Çocuklar İçin Yaz Kampı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da Tatil Yapamayan Çocuklar İçin Yaz Kampı Düzenlendi

Diyarbakır\'da Tatil Yapamayan Çocuklar İçin Yaz Kampı Düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, bu yıl tatil yapma imkanı olmayan 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği 11. Çocuk Yaz Kampı, 85’i çatışmalı süreçten etkilenen 100 çocuğun katılımıyla Hazar Gölü’nde başladı.

14.06.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, bu yıl tatil yapma imkanı olmayan 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlediği 11. Çocuk Yaz Kampı, 85'i çatışmalı süreçten etkilenen 100 çocuğun katılımıyla Hazar Gölü'nde başladı. Toplam bin 200 çocuğun faydalanacağı çocuk yaz kampı, 28 Ağustos'a kadar devam edecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün, bu yıl tatil yapma imkanı bulunmayan, zorunlu göç mağduru veya risk altındaki 9-14 yaş grubundaki çocuklara yönelik organize ettiği 11. Çocuk Yaz Kampı, Elazığ'ın Gezin beldesinde başladı. Çocuk yaz kampına giden ilk grupta, 85'i Mardin'in Nusaybin ilçesinden, 15'i de Diyarbakır'dan olmak üzere 100 çocuk yer aldı. Otobüsle Hazar Gölü kıyısında bulunan Çocuk Yaz Kampı'na götürülen ve burada 6 gün kalacak olan 100 çocuk, satranç, akıl oyunları, resim, akran eğitimi, el becerileri, müzik ve halk oyunları atölyeleri ile sportif faaliyetlerden yararlanacak.

"BAŞVURULAR ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ'NE YAPILABİLİR"

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, 11 yıldır Elazığ'ın Gezin ilçesinde hizmet veren çocuk yaz kampının kentte tatil yapma imkanı bulamayan, dar gelirli, yoksulluk sınırında olan ailelerin çocuklarına tatil yapma imkanı sunmak için kurulduğunu ifade etti. 2016 yılının ilk çocuk grubunu kampa yolladıklarını belirten Kıratlı, belediyeler, sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları gibi yerlerden çocukları kampa davet ettiklerini ve bireysel olarak da Sümerpark'ta bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ne başvuru yapılabileceğini söyledi.

Öte yandan 28 Ağustos tarihine kadar gruplar halinde sürecek olan çocuk yaz kampında toplam bin 200 çocuk faydalanacak. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da Tatil Yapamayan Çocuklar İçin Yaz Kampı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement