Diyarbakır Valisi Kıraç'tan "Şefkat Evi"Ne Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Valisi Kıraç'tan "Şefkat Evi"Ne Ziyaret

Diyarbakır Valisi Kıraç\'tan "Şefkat Evi"Ne Ziyaret

Vali Kıraç: "SODES kapsamında yürüttüğümüz bu projelerin asıl amacı devlet ve halk arasındaki ilişkileri belli noktalara götürmek ve sıkıntısı olan vatandaşların problemlerini birlikte çözmektir"

17.01.2014 15:09

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, SODES kapsamında hayata geçirilen hasta yakınlarına hizmet veren Şefkat Evini ziyaret etti.

Valilik ve Dicle Üniversitesi (DÜ) tarafından hasta yakınlarının konaklaması amacıyla Hacı Uzan Camisi'nde hizmet veren Şefkat Evini ziyaret eden Vali Kıraç'ı DÜ Rektör Yardımcısı Aytekin Sır karşıladı.

Hasta yakınlarıyla kahvaltı yapan Vali Kıraç, daha sonra hasta yakınlarının konakladığı misafirhaneyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Kıraç, burada yaptığı açıklamada, projede emeği geçen DÜ Rektörlüğüne, Türk Kızılayı'na ve Sivil Toplum Kuruluşu Vakfına teşekkür ettiğini söyledi.

Valilik olarak 2008 yılından bu yana değişik projelerle bu tür sosyal problemleri çözmek için kararlı uygulamalar yürütüldüğünü ifade eden Kıraç, "Bu kapsamda Kalkınma Bakanlığının finansmanlığında 2008-2013 yılları arasında 423 projeye 64 milyonluk bir destekle bölgedeki ihtiyacı olan çocuklara, yaşlılara sosyal devlet olma vasfımızın gereği olarak şefkat elimizi gösterdik. Dolayısıyla bugün güzel projelerin uygulanması bizleri mutlu etti.  SODES kapsamında yürüttüğümüz bu projelerin asıl amacı devlet ve halk arasındaki ilişkileri belli noktalara götürmek ve sıkıntısı olan vatandaşların problemlerini birlikte çözmektir" dedi.

Vali Kıraç, daha sonra SODES kapsamında yürütülen Sur Ana Çocuk Merkezi, İpekten Dokunuşlar Projesi ve Bir Ustadan Bin Ustaya Projesinin yürütüldüğü mekanları ziyaret ederek, çalışmalarla bilgi aldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Valisi Kıraç'tan 'Şefkat Evi'Ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement