Doğa Koleji Hem Eğlendirdi Hem Yarıştırdı - Son Dakika
Yerel

Doğa Koleji Hem Eğlendirdi Hem Yarıştırdı

Doğa Koleji Hem Eğlendirdi Hem Yarıştırdı

Aydın'da 3 yıl önce kuruluşunu tamamlayıp eğitim-öğretime başlayan Doğa Koleji ilde eğitime renk kattı.

18.11.2013 09:55

Aydın'da 3 yıl önce kuruluşunu tamamlayıp eğitim-öğretime başlayan Doğa Koleji ilde eğitime renk kattı. Uyguladığı farklı eğitim modelleri ile öğretirken eğlendiren Doğa Koleji'nin geleneksel 'Uçan Yumurta' yarışması okulun spor salonunda velilerin de katılımı ile gerçekleştirildi. Oldukça renkli geçen yarışmalarda yarışmacı öğrenciler kadar velilerin de heyecanlı olduğu gözlenirken, yarışma sonunda dereceye giren gruplar madalya ile ödüllendirildi.

Okul öğrencileri ile birlikte il genelindeki 5., 6., ve 7. Sınıf öğrencilere açık olan yarışmaya çok sayıda misafir öğrenci katıldı. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de kaynaşması ve güzel bir hafta sonu tatili geçirmesi amacıyla bu tür etkinlikleri hafta sonları gerçekleştirdiklerini belirten Aydın Doğa Koleji Orta Öğretim Müdürü Harun Memiş, "Doğa Kolejleri olarak eğitimde farklı bir model ile öğrencilerimizin eğlenerek ve yaşayarak öğrenmesini önemsiyoruz. Doğa Koleji'nin patentli eğitim modeli olan SOES (Öğrenci Merkezli Eğitim Modeli) yurt dışında da beğenilen ve birçok kurum tarafından tercih edilen bir modeldir. Bu yarışmanın amacı, çocuklarımızın fen bilgisi dersinde hareket ünitesini daha kolay kavramasını sağlayan bir etkinliktir. Sabah saatlerinde okulumuza gelen öğrenciler velileri ile birlikte düzeneği okulumuz salonunda kendilerine verilen süre içerisinde hazırladılar. Belirli bir yükseklikten bırakılan yumurtanın en uzun havada kalmasını sağlayan tertibatı oluşturan öğrencilerimiz yarışmayı kazanıyor. Bunun yanında oluşturulan tertibatın çeşitli değerlendirmelerini de yapıyoruz. Her yarışmada öğrencilerimiz müthiş buluşlar oluşturuyor. Bu da kendilerini ve yeteneklerini geliştirmesini sağlıyor" dedi.

Oldukça heyecanlı ve renkli geçen yarışmada öğrencilerin çalışmaları farklı dallarda değerlendirildi.

Yarışma sonunda; En iyi tasarım ödülü Cemal Anıl Ovalıoğlu ve Enver Fatih Yurdunkulu'na, En uzun uçan tasarım ödülü, Ayça Şahin ve Mebrule Şahin'e, En iyi nişancı tasarım ödülü Mirhat Muştu ve Akın Kılıçoğlu'na, En yardımsever takım ödülü Kaan Kaya ve Semih Taylan'a, En etkili takım ödülü, Aybüke Beyza Koç ve Hatice Dönger'e verildi.

Dereceye giren öğrencilerin madalya ve ödülleri okul yöneticisi ve Jüri Öğretmenleri tarafından verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğa Koleji Hem Eğlendirdi Hem Yarıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement