MALATYA (İHA) – Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, tütün bitkisinde oluşan hastalık nedeniyle çiftçiler zor günler geçiriyor.
Doğanşehir'e bağlı köylerde, tarımsal bir hastalık olan çökertme hastalığı, tütün üreticisini çaresiz bıraktı.
Doğanşehir'e bağlı Küçüklü Köyü'nde köylüler emeklerinin boşa gittiğini söyledi. Yapılan tüm müdahalelerin başarısız olduğunu söyleyen bir çiftçi, "Köylülerin gelirinin yüzde 70'i tütündür. Herkes çocuğunu okutuyor, geçimini sağlıyor. Mühendislerin bizlere önerdikleri tüm ilaçlara para verip alıyoruz. Ancak hiç faydası yok" dedi.
Küçüklü Köyü'nden tütün üreticisi Samo Şahin ise "Doğanşehir'den köyümüze kadar tütünlerin hepsinde çökertme dediğimiz bir hastalık oluştu. Hastalık rüzgarla geliyor. Tütünün yapraklarını çürütüyor. Bu bölgede birçok çiftçi tarlasını terk etti. Bu köyde orman olduğu için hayvancılıkta yapamıyoruz. Perişanız, yetkilerden bize acilen yardım etsinler. Bunun çaresi ne ise acilen bilgi versinler. Ürünümüz yok oluyor. Bu da yetmiyor gibi birde ilaç alıyoruz, kullanıyoruz çare olmuyor. İlaçları da borca alıyoruz. Bizim geçimimiz çocuklarımızın eğitimi buna bağlı. Bizim gibi mağdur olan yüzlerce çiftçi var. Devletimiz yetkiler bu konuda yardımcı olurlarsa seviniriz" ifadelerini kullandı. - MALATYA
Son Dakika › Yerel › Doğanşehir'de Çiftçi Tedirgin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?