Doğaya Salmak Üzere Keklik Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Doğaya Salmak Üzere Keklik Yetiştiriyor

Doğaya Salmak Üzere Keklik Yetiştiriyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde oto yedek parça satışı yapan esnaf Kemal Görücü, iş yerinin ikinci katında kuluçka makinesiyle, doğaya bırakmak için keklik yetiştiriyor.

31.05.2014 11:21  Güncelleme: 11:24

Suşehri Küçük Sanayi Sitesindeki iş yerinde hobi olarak keklik üreten Görücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediyeye ait keklik ve sülün üretim istasyonundan satın aldığı yumurtalarla keklik yetiştirmeye başladığını söyledi.

Görücü, 320 keklik yumurtası kapasiteli kuluçka makinesini iş yerinin ikinci katına koyduğunu belirterek, "Boş zamanlarımı değerlendirmek amacıyla iş yerimde keklik yetiştiriciliği yapıyorum. Hem işimi takip ediyorum hem de keklik yavrularını ve kuluçka makinesinde bulunan yumurtaları kontrol ediyorum. Bu çalışmada başarılı olacağımı ümit ediyorum." diye konuştu.

Kekliklerin 24 günde yumurtadan çıktığını belirten Görücü, şu ana kadar yumurtalardan 17 keklik çıktığını ifade etti.

Görücü, "Yumurtadan çıkan keklikleri büyüttükten sonra ilgili makamlarla yapacağımız görüşmeler neticesinde doğaya bırakacağız. Keklik yetiştiriciliğini para kazanmak için değil, hobi olarak yapıyoruz ama ilerideki zamanlarda bu işle ilgili proje hazırlamayı da düşünüyorum. Kimseye parayla satış yapmıyorum. Öncelikli olarak doğadaki kekliği çoğaltmayı hedefliyorum." dedi.

"Bölgede keklik az, avcı çok" diyen Görücü, yaban hayatının korunması konusunda herkesi duyarlı olmaya çağırdı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğaya Salmak Üzere Keklik Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement