Doğrudan Satışlara Dikkat - Son Dakika
Yerel

Doğrudan Satışlara Dikkat

Doğrudan Satışlara Dikkat

Tüketiciler Derneği Eskişehir Temsilcisi Salih Güven, tüketicilerin doğrudan satışlarda kampanya ve reklam aldatmacaları ile kandırıldığını söyledi.

20.09.2013 14:41  Güncelleme: 14:51

Tüketiciler Derneği Eskişehir Temsilcisi Salih Güven, tüketicilerin doğrudan satışlarda kampanya ve reklam aldatmacaları ile kandırıldığını iddia etti.

Salih Güven, herhangi bir ihtiyaç veya tüketim maddesinin görsel veya işitsel medyayı kullanarak yapılan doğrudan pazarlanma usulünün bir ölçüsü ve kuralı olması gerektiğini belirtti. Tüketici mağduriyetlerinin hızla arttığı doğrudan pazarlama yöntemlerinde tüketicinin kandırılma yöntemleri oldukça fazla olduğunu söyleyen Güven "Mesela; 2 bin TL olan bir ürün için bir telefon numarası veriliyor. Beş dakika içerisinde, arayan herkese 200 TL'ye kargo ile göndereceklerini belirtiyorlar. Bu reklama inanarak sipariş veren tüketiciler siparişleri ellerine ulaştığında kandırıldıklarını anlayınca karşılarında muhatap bile bulamıyorlar. Oysa aynı ürün ve reklamı günlerce tekrar edip duruyor. Bir ürün, nasıl olur da 1/10 fiyatına satılır bu kadar reklam ve kargo masrafı da ilave edilip kar oluşması sağlanır diye düşünen yok. Bir kavanoz bal asıl fiyatı olan 100 TL ancak şu numarayı hemen ararsanız 8 kavanoz bal ve yine 50 TL değerinde poleni de hediye olarak göndereceğiz. Kargo masrafı da bizden. Aynı reklam değil hemen veya üç-beş dakika günlerce devam ediyor. İnandırıcılık bunun neresinde" dedi.

Güven, pazarlamacıların, para kazanma uğruna ürünlerini, cazip görsellerle süsleyip tüketiciye sunduğu kampanya ve reklamları denetlemenin yetkililerin görevi olduğunu belirterek "Ama maalesef televizyonlar, radyolar, gazeteler internet siteleri para kazanma uğruna bu tür reklamları abartarak yayınlamaya devam ediyorlar, yetkililer ise sadece bakıyorlar. Tüketicilerde bu tür reklamlara kanarak aldatılıyorlar. Tüketicinin bu tür abartılara kanmamalarını, alacakları her türlü ihtiyaç maddelerini bizzat görüp, fiyat ve kalite kıyaslaması yaptıktan sonra almalarını öneriyoruz" diye kaydetti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğrudan Satışlara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement