Döşemealtı Belediyesi'nden Mahallelere Yeni Tabelalar - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Belediyesi'nden Mahallelere Yeni Tabelalar

Döşemealtı Belediyesi\'nden Mahallelere Yeni Tabelalar

Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırları genişleyen Döşemealtı Belediyesi, köy tüzel kişiliği ve belde statüsü kaldırılıp Mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine yeni tabelalar yerleştirdi.

02.12.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Büyükşehir Yasası ile sınırları genişleyen Döşemealtı Belediyesi, köy tüzel kişiliği ve belde statüsü kaldırılıp Mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine yeni tabelalar yerleştirdi.

Döşemealtı Belediyesi,ilçe sınırlarının belirgin olması, yerli ve yabancı misafirlere adres bulmada yardımcı olunması, amacıyla yeni bir düzenleme yaptı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma neticesinde Korkuteli Yol Kavşağı'na, KepturPark önüne, Yenice Mevkii'ne ve Bademağacı İlçe sınırına 5 ila 7 metre yüksekliğinde 4 adet totem dikildi.

Kapatılan Belde Belediyeleri ile köy tüzel kişilikleri sonlandırılarak mahalleye dönüştürülen bölgelere mahallelerin isimlerinin yazıldığı 16 levha, ile bu mahalleleri işaret eden farklı noktalara 20 ayrı yön tabelası yerleştirildi. Benzer çalışma belediye hizmet binasında da yapıldı. Belediyeye gelen vatandaşların güçlük çekmeden hangi katta hangi birimin olduğunu bulabilmesi için büyük pano asıldı. Uygulamadan memnun olduğunu bildiren vatandaşlar, "Döşemealtı İlçesi çok büyüdü, hangi mahallenin sınırları nerede başlıyor, nerede bitiyor bilmek zordu, diğer taraftan hizmet binası son derece büyük ve karmaşık olduğundan gideceğimiz birimi sormadan bulamıyorduk bu konu İlçenin yerlisi içinde sonradan yerleşmiş olan bizler içinde önemli bir sorundu. Yeni düzenlemeden sonra hizmet binasında gideceğimiz birimi de mahalleleri de görevlilere yada bir başkasına sormadan rahatlıkla bulabiliyoruz" dediler. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Belediyesi'nden Mahallelere Yeni Tabelalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement