DP'nin Foça Adayı Haluk Bozkurt CHP'li Yerel Yönetimi Topa Tuttu - Son Dakika
Yerel

DP'nin Foça Adayı Haluk Bozkurt CHP'li Yerel Yönetimi Topa Tuttu

DP\'nin Foça Adayı Haluk Bozkurt CHP\'li Yerel Yönetimi Topa Tuttu

Demokrat Parti (DP) Foça Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, Foça'nın Türkiye'ye gelen 31 milyon turistten yeterli payı alamadığını söyledi.

15.01.2014 13:08

Demokrat Parti (DP) Foça Belediye Başkan Adayı Haluk Bozkurt, Foça'nın Türkiye'ye gelen 31 milyon turistten yeterli payı alamadığını söyledi.

FOÇA TURİZMDEN PAY ALAMIYOR!

1960'lı Yıllarda Türkiye'de turizmin Foça'dan başladığını anlatan Bozkurt, "Bir zamanlar turizmin lokomotifi olan ilçemizin şimdilerde ekonomisi hafta sonu çarşı iznine çıkan askerlerimize endekslenmiş durumdadır. Havası, suyu, balığı, denizi, rüzgarı ve eşsiz coğrafyasıyla bir turizm kentinde olması gereken tüm özelliklere sahip olan Foça turizm geliri anlamında ise sonuncu sıradadır. Foça'da özellikle son on yılda görünen tabloda bir başarısızlık var ve bunun sorumlusu da Foça'yı 10 yıldır yöneten CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'dır" diyerek, kentin CHP'li yerel yönetim anlayışıyla sorunlar yumağı haline geldiğini söyledi.

LAĞIM KOKAN FOÇA'YA TURİST GELMEZ

Foça'nın en önemli sorununun alt yapı eksikliği olduğunu ifade eden Bozkurt, "İlçemizin kanalizasyon alt yapısı yetersiz. Lağım suları her yağmurda caddelere akıyor. Foça'nın en kalabalık olduğu yaz mevsiminde septik çukurları ve o çukurlardan gün boyunca pislik çeken vidanjörler etrafa pis koku yayıyor. Lağım kokan bir kente turist gelmez. Dışkı kokan Foça Turizmin incisi olamaz" diyerek, göreve geldiğinde ilk iş olarak kanalizasyon ve alt yapı sorunlarını kalıcı olarak ortadan kaldıracaklarını söyledi.

PLANSIZ PROGRAMSIZ FOÇA

"Foça'nın imar planı, koruma amaçlı imar planı ve turizm master planı yok" diyerek, plansız bir kentin gelişmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Bozkurt, şöyle konuştu: "Olmazsa olmaz diyebileceğimiz bu planlar uzun yıllardır her yerel seçim öncesinde söz verilmiş olmasına rağmen yapılamadı. Biz göreve geldiğimizde öncelikle bu planları süratle yaparak,bu planlar doğrultusunda Foça'nın geleceğine yön vereceğiz. Bu çalışmaları yapmak zorundayız. Çünkü bugüne kadar plansız,programsız gelişen 3500 Yıllık geçmişe sahip Foça'nın içler acısı durumu ortadadır.Bu yönüyle Foça'ya baktığımızda tabela kirliliğinden geçilmiyor. Kaçak yapılaşma önlenemiyor. Bir kentin en önemli unsuru olan master planı yılan hikayesine dönüştürülüyor, yapılamıyor. Her geçen yıl Foça'nın yatak kapasitesi düşüyor. Oteller ardı ardına kapanıyor. Esnafımız adeta can çekişiyor. Mekanlar siftah yapamadan kapanıyor. Turizmden vazgeçen esnaflarımız hafta sonlarında çarşı iznine çıkan askerlerimize hitap eden askeri malzeme, yada internet kafe işine yönelmek zorunda kalıyor.Turizmde dibe vuran ilçe esnafının bu içler acısı durumu yetmezmiş gibi, kentin yerel iktidarı gözünü esnafın kazandığı paraya dikiyor. Kahveler, kafeteryalar, işletmeler açıyor. Muhalefet ettiği gerekçesi ile eski bir meclis üyesi ile vatandaşın hakkını arayan bir gazeteci kötü adam ilan ediliyor.Bunca olumsuzluklara karşı ise yerel iktidarın karşısında kimsenin ağzını bıçak açmıyor"

NERESİNDEN TUTSANIZ ELİNİZDE KALIYOR.

Foça'nın bir 5 yıl daha kaybetme lüksü olmadığını ifade eden Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti: "Foça ilçe merkezimizde küçük sanayici dükkanları gürültü ve görüntü kirliliği oluşturuyor.Her yerel seçim öncesinde vaat edilen küçük sanayi sitesinin yapımı yılan hikayesine dönmüş durumdadır. Turizm kentleri arasında otobüs terminali şehrin göbeğinde olan tek ilçe Foça'dır.İlçemizde bulunan tarihi eserler uzun yıllardır restore edilmeyi beklemektedir. Foça kazılarında çıkarılan eserler ilçemizin müzesi olmadığı için başka kentlerin müzelerinde sergilenmektedir. Foça Belediyesi yerel seçim öncesinde e-belediye kuracağının sözünü verdi. Ancak e-belediye basit bir web sitesi konumunda sınırlı kalıyor.Foça caddelerinde yolların bakımsızlığından ötürü hanımlar, yaşlılar ve engelliler rahat rahat yürüyemiyor. Sahillere göz boyamalık temelsiz, plansız ahşap iskeleler yapılıyor. Ama Her fırtına sonrasında da o iskeleler şekilden şekle giriyor.Vatandaşın parası adeta havaya saçılıyor.Foça'nın neresinden tutsanız elinizde kalıyor."

KISIR ÇEKİŞMELER ZARAR VERİYOR

Foça'yı Çanakkale asfaltına bağlayan 26 kilometrelik karayolunun yetersizliğinden ötürü bugüne kadar ilgili makamlara sayısız dilekçe verildiğini, ancak çözüme yönelik hiç bir müdahale yapılmadığını sözlerine ekleyen Bozkurt,"Foça'nın ulaşım sorunu merkezi iktidarı ilgilendiren bir sorundur. Fakat sorunun çözümü noktasında gerekli kamuoyunu oluşturacak ve merkezi hükümet ile iletişim sağlayacak olan kurum Foça Belediyesidir. CHP'li Foça Belediyesi ile AKP'li Merkezi hükümetin kısır çekişmeleri yöremize zarar vermektedir. Foça'nın ulaşım sorunu uzlaşı yolu mutlaka çözümlenmelidir. Aksi halde Çeşme gibi ulaşımı sorunsuz bir tatil kenti varken insanların Foça'yı tercih etmesini beklemek ütopyadan öte değildir" diye konuştu - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel DP'nin Foça Adayı Haluk Bozkurt CHP'li Yerel Yönetimi Topa Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement