Dspli Tartan'ın Hedefi; Ekonomik Yerel Yönetim - Son Dakika
Yerel

Dspli Tartan'ın Hedefi; Ekonomik Yerel Yönetim

Dspli Tartan\'ın Hedefi; Ekonomik Yerel Yönetim

Konak Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Dr.Hakan Tartan, ekonomi güçlü olmadan, ekonominin verimlerinden yararlanmadan, yerel yönetimler ne ölçüde başarılı kılınırsa kılınsın bir sonuca ulaşılamayacağını söyledi.

02.03.2014 12:19

Konak Belediye Başkanı ve Demokratik Sol Parti (DSP) adayı Dr. Hakan Tartan, ekonomi güçlü olmadan, ekonominin verimlerinden yararlanmadan, yerel yönetimler ne ölçüde başarılı kılınırsa kılınsın bir sonuca ulaşılamayacağını söyledi. Kentin ekonomisinin bir ölçüde zayıflamasıyla yetiştirdiği insanların İstanbul, Ankara gibi kentlere hatta yurtdışına taşındığını belirten Tartan, "Konak Belediyesi olarak geliştirdiğimiz ekonomik yerel yönetim modelinde amaç çocuklarımızın da burada kalması. Üretimlerini zekalarını verimliliklerini burada İzmir insanı için kullanmaları gerçeği var. Bunun için uzun zamandır tartışılan yeni kent planını biz sağlıklı bir şekilde geçirdik ve kentimiz kısa sürede 3 milyar dolara yakın yatırıma koştu. Bu beyaz yakalı gençlerimizin, işçilerimizin, emekçilerimizin orada iş bulmaları anlamına geliyor" dedi.

Yatırımın gelecek yıllarda 10 milyar dolara kadar yükseleceğini vurgulayan Tartan şunları söyledi:

"Gelecek yıllarda 10 milyar dolara kadar yükselecek yatırımlarla kentimiz büyük ölçüde bir kentsel dönüşümü de yaşamış olacak. Aynı şekilde biz sadece kültür ve sanatın ışığını yaymaya devam etmiyoruz öte yandan ekonomik yerel yönetim modeliyle İzmir'imizin bir kongre turizmi bir sağlık turizmi merkezi haline gelmesi için de çaba gösteriyoruz. Bunun temel göstergelerinden biri de otellerimiz. Sadece fuarın çevresindeki bölgede son yıllarda hizmete giren otel sayısı 20'den fazla arttı. Yani neredeyse ikiye katlandı. Beş yıldızlı, dört yıldızlı kaliteli sadece yerli turiste değil yabancı turizme de hizmet veren kurumlar. Biz bunu ekonomik yerel yönetim modeliyle güler yüzlü bir hizmet anlayışıyla insanların önünü tıkayan değil, önünü açan bir yaklaşımla gerçekleştirdik. Ekonomik yerel yönetim modeliyle konferanslar, kongreler, uluslar arası organizasyonları İzmir'e kazandırdık."

Görevi boyunca 10'dan fazla uluslararası organizasyonun kente kazandırıldığını ve her yıl yenilerinin eklendiğini dile getiren Başkan Tartan, haziran ayında Avrupa Veteran Şampiyonasında 15 bin insanın konuk edileceğini söyledi. Tartan şöyle devam etti: " İzmir'in kasasına girecek paranın 50 milyon eurodan fazla olduğu ifade ediliyor. Bazı şeyleri beylik değerlendirmelerle, boş sözlerle geçiştirmek yerine biz sağlıklı, kalıcı, alt yapısı güçlü ekonomiye dayanan bir yerel yönetim anlayışını sürdürmeye kararlıyız ve devam edeceğiz. Bunu temelinde de otellerimiz, hastanelerimiz, kongrelerimiz, uluslararası organizasyon büyüyecek gelişecek ve artacak. İzmir kazanacak. Kentimiz kazanacak. Çocuklarımız, geleceğimiz kazanacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dspli Tartan'ın Hedefi; Ekonomik Yerel Yönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement