Dü'de "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi" - Son Dakika
Yerel

Dü'de "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi"

Dicle Üniversitesi'nde "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında farkındalık toplantısı yapıldı.

11.06.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi'nde "Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi" kapsamında farkındalık toplantısı yapıldı.

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından düzenlenen toplantıda, konuşan, Ev Eksenli Çalışan Kadınlar Sosyal Haklar Derneği (EVÇAD) Başkanı Aycan Cankurt, ev eksenli çalışan kadınların emeğinin görünür kılınmasına ve sosyal haklarının geliştirilmesine katkı sunma amacı taşıdıklarını belirtti.

Ülkelerin kalkınmışlık düzeylerinin kadınların iş gücüne katılımı ile doğru orantılı olduğunu dile getiren, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete ise, "Kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranlarının artırılması, sürdürülebilir bir kalkınmanın sağlanmasında önemli bir unsur olduğu kadar, kadınların hem birey olarak güçlenmelerinde hem de toplumsal refah seviyesinin yükselmesi açısından büyük önem taşımaktadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü'de 'Ev Eksenli Çalışan Kadınların Sosyal Haklarının Geliştirilmesi Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement