Dulkadiroğlu'nun Hizmeti, "Türkiye'ye Örnek Oldu" - Son Dakika
Yerel

Dulkadiroğlu'nun Hizmeti, "Türkiye'ye Örnek Oldu"

Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemi bazı il ve ilçe belediyelerine örnek oluyor.

19.12.2015 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta merkez Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemi bazı il ve ilçe belediyelerine örnek oluyor.

17 il ve ilçe belediyesinin takip ettiği projeyi incelemek üzere Kahramanmaraş'a gelen İstanbul Üsküdar Belediyesi ekipleri, "Dulkadiroğlu'nda çöp sorun olmayacak" projesi kapsamında geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemine ilişkin, Dulkadiroğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Eshabil Coşkun'dan teknik bilgi aldı.

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Bulvarı üzerinde bulunan yeraltı çöp konteyner sistemini kontrol ederek Coşkun'dan sistemin çalışma şekli hakkında bilgi aldı.

Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tarihi ve kültürel değerleri ön planda olan Üsküdar'da çöp konusunda görüntü ve koku kirliliğini önlemek amacıyla yeni bir sistem araştırdıklarını söyledi.

Bu araştırmalar sonucu Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından geliştirilen asansörlü yeraltı çöp konteyner sistemine ulaştıklarını aktaran Uzun, projeyi yerinde görmek ve incelemek amacıyla kente geldiklerini belirtti.

Sistemi medyadan gördüklerini dile getiren Uzun, şunları kaydetti:

"Medeniyetimizin en önemli şehirlerinden bir tanesi de Kahramanmaraş'tır. Bu özellikleri göz önünde bulundurarak bu önemli şehrin çöp sorununu nasıl çözüme kavuşturduğunu yerinde görmek istedik. Yapımı tamamlanmak üzere olan Çamlıca Cami'mizin etrafında bu projeyi uygulamayı düşünüyoruz."

Dulkadiroğlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Eshabil Coşkun ise çevre temizliği konusunda çok büyük ses getiren projenin 17 farklı belediye tarafından takip edildiğini söyledi.

Projeyi merkez mahallelerinde uygulamaya başlatarak tüm ilçeye yaymaya başladıklarını dile getiren Coşkun, "Çöp konteyner projesini İstanbul Üsküdar Belediyesi'nden meslektaşlarımız gelerek incelemelerde bulundu. Sistemimiz bir çok projenin ötesinde görüntü ve koku kirliğini tamamen ortadan kaldırıyor. Bi hizmetimiz Türkiye örnek oldu diyebiliriz. Projemizin tanıtımı ve yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dulkadiroğlu'nun Hizmeti, 'Türkiye'ye Örnek Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement