Tatvan'da Dünya Çocuk Hakları Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Tatvan'da Dünya Çocuk Hakları Günü Programı Düzenlendi

Tatvan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle program düzenledi.

21.11.2014 15:50  Güncelleme: 16:02

Tatvan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, "Dünya Çocuk Hakları Günü" nedeniyle program düzenledi.

Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, çocukların toplumun geleceği olduğunu ifade ederek, çocuk haklarına vurgu yaptı.

Erkan, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız en değerli varlıklarımız. Çocuklarımızı iyi yetiştirmek istiyorsak, öncelikle özümüze dönecek, değerlerimizi, kültür ve geçmişimizi bileceğiz. Çocuklar için yapacağımız en önemli şey, maddi ve manevi anlamda sağlam bir temel üstüne geleceği hazırlamaktır. Çocukların sağlıklı yetişmesi için en önemli yapı ailedir. Her şey ailede başlar. Bu yüzden aileye yoğunlaşmamız lazım. Ailedeki sorunları ve olumsuzlukları ortadan kaldırmadıkça, sağlıklı nesillerin yetişmesini temin edemeyiz. Bu yüzden ailenin sağlam temeller üzerine kurulması da son derece önemli. Çünkü çocuklarımız bizim istikbalimiz ve geleceğimizdir."

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan ise çocuk haklarıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Çocukların ilk hakkının "yaşama hakkı" olduğunu anlatan Çakan, çocukları kötü alışkanlıklardan korumanın da aile ve öğretmenlerine düştüğünü ifade etti.

Konuşmaların ardından program, şiirler okunması ve yarışmada dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle son buldu. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatvan'da Dünya Çocuk Hakları Günü Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement