Dünya Ormancılık Günü Bursa'da Geniş Bir Kapsamda Kutlanacak - Son Dakika
Yerel

Dünya Ormancılık Günü Bursa'da Geniş Bir Kapsamda Kutlanacak

Her yıl 21 Mart'ta kutlanan "Dünya Ormancılık Günü" bu yıl daha geniş programlarla kutlanacak.

10.01.2012 09:40

Her yıl 21 Mart'ta kutlanan "Dünya Ormancılık Günü" bu yıl daha geniş programlarla kutlanacak.

Çocukların katılımlarının artırılmasının amaçlandığı kutlamaların, "Ağaç Bayramı" şeklinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Konuyla ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı İsmail Demirhan, Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, İl Müftülüğü, Büyükşehir, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım belediyeleri, Devlet Su İşleri, İl Milli Eğitim, Çevre ve Şehircilik, Sağlık İl Müdürlükleri yetkilileri, Bursa Garnizon Komutanlığı'ndan bir temsilci ve TEMA Vakfı il temsilcileri katıldı.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, burada yaptığı konuşmada, geçen yıllarda Ormancılık Haftası ve Ağaç Bayramı ile ilgili yapılan etkinlikleri anlattı.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü'nde yapılacak etkinliklerinin bu yıl daha kapsamlı yapılmasını istediklerini belirten Coşkun, havanın müsait olması durumunda izcilerin de aktif katılacağı doğa yürüyüşleri yapılacağını kaydetti.

Ayrıca, öğrencilerin de katılacağı geniş katılımlı ağaç bayramı düzenleyeceklerini vurgulayan Coşkun, "Okullarda resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarının yapılmasını istiyoruz" dedi.

- BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Ormancılık Günü Bursa'da Geniş Bir Kapsamda Kutlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement