Dünya Ormancılık Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Dünya Ormancılık Günü Kutlandı

Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında Antalya Yunuslu Park'ta etkinlik düzenledi.

21.03.2013 16:22  Güncelleme: 16:27

Foto: Necla Kuyucaklı - Serdar Akçaer- cenazeden - Serdar Akçaer'in mezar kazması

===

Ormancılar fidan dağıttı

FİNİKE Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü kutlamaları kapsamında Yunuslu Park'ta düzenlenen etkinlikte vatandaşlara 3 bin fidan, çocuklara ise balon hediye etti. Vatandaşlara fidan dağıtan Finike Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş'e de fidan verdi. Ormanların insanlara sayısız faydaları olduğunu, bunu anlatmak için de fidan dağıttıklarını anlatan Yılmaz, etkinlikte 'Ormanı sevgi korur' yazılı 500 adet balon dağıtıldığını da söyledi.

Ormancıklık Haftası kapsamında yine resim sergisi açıldığını vurgulayan Yılmaz, ormanların yararları ve korunması hakkında da bilgi verilmesi için stant açtıklarını söyledi. Fidan dağıtımı sırada öğrenci ve vatandaşlara bilgilendirici afiş ve broşürler verdiklerine değinen Yılmaz, yeryüzünde özel günlerin hatırlanmak ve hatırlatmak üzerine kurulduğunu, bu nedenle özellikle etkinliklerle çocuklarda orman sevgisi oluşturmayı hedeflediklerini vurguladı.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Faik Yılmaz ve Hızır Güneş, fidan dağıtımı

===

Okulda nevruz coşkusu

BAHARIN müjdecisi Nevruz Bayramı Gazipaşa'da Beyrebucak İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Nevruz kutlamaları kapsamında öğrenciler tarafından halk oyunları ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Gösterilerin ardından okul bahçesine getirilen odunları ateşe veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, Nevruz ateşini yaktı. Davetliler, öğrenci ve veliler daha sonra ateşinin üzerinden atlayarak Nevruz sevincini yaşadı. Kutlamalar kapsamında okulun bahçesinde yapılan etli nohut, etli pilav ve ayran davetlilere ikram edildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Okuldan Nevruz resimler

===

*GÜNLÜ

3 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da farklı noktalarda 3 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) 09.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Kepez İlçesi Kirişçiler Köyü ve civarı elektriksiz kalacak.

Pazartesi 09.00-16.00 saatleri arasındaki kesintiden Meydan Kavağı Mahallesi 1596, 1582 sokaklar, 12. Cadde, Fener Mahallesi 1969, 1974, 1970, 1972 sokaklar, salı 09.00-12.00'deki kesintiden Kızılarık Mahallesi 2767 sokak, Kızılarık Caddesi'nin bir kısmı etkilenecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dünya Ormancılık Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement