Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla otizmli çocuklar ve aileleri, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti.
Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü ve Başkan Yardımcısı Sibel Matur, Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ile otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.
Erken yaşta eğitimin önemini vurgulayan Vali Güvençer, "Bütün engel gruplarında olduğu gibi otizmde de eğitime erken yaşta başlanması, otistik çocukların belli bir seviyeye gelmesini sağlar. Erken teşhis, eğitime erken başlanması için çok önemlidir. Teşhisten sonra ailelere verilecek profesyonel yardımlarla durumu kabul sürecini hızlandırmak daha önemli" dedi.
Akkuzu ise engelli çocuklarını saklayan, kabullenemeyen aileler bulunduğuna dikkati çekerek, uzun bir eğitim süreciyle engelli çocukların topluma karışarak iletişim kurabildiğini söyledi.
Akkuzu, engelli çocuğu olan ailelerin mümkün olduğu kadar çocuklarının eğitimine erken başlaması ve sosyal aktivitelerle çocukları topluma alıştırmaları gerektiğini dile getirdi.
Sibel Matur ise otizmli çocukların duygu ve düşüncelerini ifade edemediklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
"Genellikle mimiklerle duygu ve düşüncelerini ifade edebilirler. Otizmli çocuklarımızın hayatını kolaylaştırmak için eşyaların yerini değiştirmemeye, yer değişikliği yapmamaya özen göstermeliyiz. Otizmli çocuklar birbirlerine benzemezler. Konuşmakta da sıkıntı çeken otizmli çocukların kullandığı kelime sayısı onu geçmez ancak erken teşhis ve eğitimle otizmli çocuklar belli bir seviyeye gelir."
Ziyarette otistik engelli çocuklar, Vali Güvençer'e yaptıkları resimleri hediye etti. - Muğla
Son Dakika › Yerel › Otizmli Çocuklar Muğla Valisi Güvençer'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.