Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, "ABD ve Avrupa'da yıllık kişi başına düşen süt tüketim miktarı 80-90 litreleri bulurken, Türkiye'de 33 litre" dedi
Gıda Mühendisleri Odası tarafından Dünya Süt Günü dolayısıyla AİBÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Coşkun, Türkiye'nin süt tüketiminde hala çok geride olduğunu belirtti.
"Yeterince süt tüketmiyoruz" diyen Coşkun, "ABD ve Avrupa'da yıllık kişi başına düşen süt tüketim miktarı 80-90 litreyi bulurken, Türkiye'de 33 litre. Yani hala çok düşük durumda. Bu çok doğru bir tüketim alışkanlığı değil. Böyle bir kötü alışkanlığımız var" ifadesini kullandı.
Coşkun, son zamanlarda süt tüketimi konusunda yanlış haberlerin yayınlandığını vurgulayarak, çiğ süt içinde bulunan bazı bakteri ve mikroorganizmaların insan sağlığı açısından çok zararlı olduğunu kaydetti.
-"Aslında çiğ süt içmek çok tehlikelidir"-
Çiğ süt tüketilmemesi gerektiğine işaret eden Coşkun, şöyle konuştu:
"Tüketirsek, öldürücü olabilen ya da ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağımız hastalıklar ortaya çıkar. Bunların başında brusella ve tüberküloz var. Bruselladan korkmuyorsanız çiğ süt için. Aslında çiğ süt içmek çok tehlikelidir. Pastörizasyonun amacı bu tür hastalıkların önüne geçmektir. Şu an internet ortamında çiğ sütle ilgili dolaşan bilgiler, tamamen tartışmaya açık ve hiçbir bilimsel mantık taşımayan yazılar. Bu da internet kullanıcılarının zihnini bulandırıyor. Yaklaşık 100 yıldır bütün dünyada sütün nasıl tüketileceğine ilişkin sayısız çalışma, araştırma ve bunların sonuçları var. 100 yıllık bilimsel birikimimizi bir tarafa itelim, internette gördüğümüz bilgileri mi kullanalım." - Bolu
Son Dakika › Yerel › Dünya Süt Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?