Düzce'de Bilinçli Su Tüketimi Semineri

Düzce Belediyesi Tarafından Yürütülen "Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu, Doğal Kaynakları Koruma Projesi" Kapsamında, Öğretmen ve Çiftçilere Yönelik Bilinçli Su Tüketiminin Yaygınlaştırılması Konusunda Seminer Verildi.
Düzce Belediyesi tarafından yürütülen "Sürdürülebilir Kalkınmanın Sektörel Politikalara Entegrasyonu, Doğal Kaynakları Koruma Projesi" kapsamında, öğretmen ve çiftçilere yönelik bilinçli su tüketiminin yaygınlaştırılması konusunda seminer verildi.
Doğal Kaynakları Koruma Projesi Koordinatörü Emine Yüksel, küresel ısınma nedeniyle doğal kaynakların korunmasının öneminin daha da arttığını belirterek, bu konuda alınması gereken önlemler üzerinde durdu. Yüksel, toplumun liderlerinden olan öğretmenlerin suların bilinçli tüketilmesi konusuna dikkat çekmelerini isteyerek, gelecek nesle aktarılması konusunda en önemli aktörlerin öğretmenler olduğunu söyledi.
Avusturya'dan gelen Prof. Dr. Otto Moog ile Doç. Dr. Thomas Huber de seminerde, kendi ülkelerinde uyguladıkları yöntemler hakkında bilgiler verdiler. Prof. Dr. Otto Moon, günlük hayatta su kullanımı ve su tipleri konusunda ve Ekolojik sistem ile aksesuarları, biyolojik üretim, suda bakteriyel üreme, etken faktörler konuları hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Otto Moon, ekolojik sistem ve aksesuarlar, beslenme, fonksiyonel beslenme tipleri, Avrupa'da su politikası, su morfolojisi, bilimsel müdahaleler, kullanım şekilleri, su kaynağı ve etkili dağıtımı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
(AY-AK)
08.06.2007 16:10 TSİ