Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika
Yerel

Düzce Depreminin 13. Yılı

Düzce Depreminin 13. Yılı

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, depremi unutmadan, yarına umutla bakarak geleceği düşünmeleri gerektiğini bildirdi.

12.11.2012 12:00

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, depremi unutmadan, yarına umutla bakarak geleceği düşünmeleri gerektiğini bildirdi.

Bayram, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin 13. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, herkesin depremlerden ders çıkardığını belirterek, depremin acıları ve izlerinin hiçbir zaman unutulmadığını, unutulmayacağını kaydetti.

Düzcelerin 1999 yılında iki büyük deprem felaketi yaşadığını hatırlatan Bayram, "Deprem yıl dönümleri unutulmayan ve ders alınması gereken günlerdir. Bunları hiç unutmadan depreme hazırlıklı olmak ve bilimsel çalışmaları önemsemek ve uygulamak gereklidir. Deprem sonrasında Düzce'de fiziksel değişimlere ve yıkımlara karşın yeniden yapılanmaya yönelik çok ciddi adımlar atıldı" ifadelerini kullandı.

-"Düzce, gelişmeyi hak etti ve hızla gelişiyor"-

Yeni bir şehir oluşturmak için geliştirilen uzun vadeli projelerin uygulanmaya başlandığına işaret eden Bayram, depremlerin ardından çeşitli yasal düzenlemeler ve teknik değişiklikler yapıldığını anımsattı.

Belediye bünyesinde de çeşitli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Bayram, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Düzce, çağdaş ve kalkınmış bir kent modeli içinde gelişimini sürdürmektedir. Bunun için de belediyemiz tarafından bir şehir standardı oluşturulmuştur. Bu yöndeki en temel anlayışımız, altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış kentimizde toplumsal gelişim programı ile plan ve projeleri hayata geçirmektir. Bu anlayışımızı tüm mahallelerimiz için düşünüyoruz.

Düzce, gelişmeyi hak etti ve hızla gelişiyor. Depremi unutmadan, yarına umutla bakarak geleceği düşünmeliyiz. Bir daha bu büyük acıları yaşamamamız için yaşadıklarımızı unutmadan, bilimin gösterdiği yolda önceden alacağımız tedbirlerle sağlıklı yaşam mekanları oluşturmamız dileğiyle, kaybettiklerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

Muhabir: Ömer Ürer

Yayıncı: Kemal Kaymak - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce Depreminin 13. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement