Düzenli ve Yüksek Prim Ödeyen İş Verenlere Sgk'dan Plaket - Son Dakika
Yerel

Düzenli ve Yüksek Prim Ödeyen İş Verenlere Sgk'dan Plaket

Düzenli ve Yüksek Prim Ödeyen İş Verenlere Sgk\'dan Plaket

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Samsun genelinde düzenli ve yüksek prim ödeyen işverenlere düzenlenen kokteyl ile plaket verdi.

18.05.2012 19:44

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Samsun genelinde düzenli ve yüksek prim ödeyen işverenlere düzenlenen kokteyl ile plaket verdi.

Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen kokteyle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, kurum çalışanları ve işverenler katıldı. Türkiye'de sosyal güvenlik sisteminin Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile gerçekçi bir yapıya kavuşturulduğunu belirten SGK Samsun İl Müdürü Selami Göz, "Sosyal Güvenlik Reformu dört ana unsurdan oluşmaktadır. Dağınık haldeki SGK'ların tek çatı altında toplanması, sigorta hak ve yükümlülüklerinin eşitlendiği, mali olarak sürdürülebilir tek bir emeklilik sigortası sisteminin kurulması, nüfusun tamamına eşit, kolay ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunumunu hedefleyen Genel Sağlık Sigortası Sistemi'nin oluşturulması ve dağınık bir şekilde yürütülen sosyal yardımların merkezi olarak izlenebildiği, objektif yararlanma kriterlerine dayalı bir sosyal yardımlar sisteminin oluşturulması ve primsiz ödemelerin toplulaştırılmasıdır. Reform ile birlikte kurumun tüm taşra teşkilatları yeniden yapılandırılmış ve ilimizde bulunan Emekli Sandığı Bölge Müdürlüğü, Bağ - Kur İl Müdürlüğü ve SSK Sağlık Hizmetleri İl Müdürlüğü'nün devri ile Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü kuruldu" dedi.

Samsun genelinde düzenli ve en yüksek prim ödediği tespit edilen British American Tobacco Tütün Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ. adına Bora Gürpınar, OMV Samsun Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ. adına Graham Adrew Traynor, Cengiz İnşaat Ticaret ve Sanayi AŞ. adına Yavuz Akpınar, Yeşilyurt Demir Çelik End. ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti. adına Hikmet Yeşilyurt, Samsun Makine Sanayi AŞ. adına Berrin Gül, Çalık YEDAŞ adına Sedat Yüksel, Samsun Medikal Grup Özel Sağlık Hizmetleri AŞ. adına Dr. Hikmet Çavuş, ETİ Bakır AŞ. Samsun İşletmesi adına Ertuğrul Konak, Baytekin TİC. LTD. ŞTİ adına Mehmet Fatih Çelik, Vezirköprü Orman Ürünleri ve Kağıt Sanayi AŞ. adına Kayhan Sandıkçı'ya plaketlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve eski milletvekili Birnur Şahinoğlu verdi. Kokteylde ayrıca emekliliği dolan kurum çalışanlarına plaketleri verildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzenli ve Yüksek Prim Ödeyen İş Verenlere Sgk'dan Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement