Ecevit Ölümünün 7'inci Yılında Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ecevit Ölümünün 7'inci Yılında Anıldı

Ecevit Ölümünün 7\'inci Yılında Anıldı

Demokratik Sol Parti Kurucusu Bülent Ecevit'in ebediyete ayrılışının 7'inci yılında Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla anıldı.

05.11.2013 15:52  Güncelleme: 15:58

Demokratik Sol Parti (DSP) Kurucusu Bülent Ecevit'in ebediyete ayrılışının 7'inci yılında Edirne İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programla anıldı.

Programa DSP Merkez İlçe Başkanı Sabri Çetintaş, DSP İl Sekreteri Rıza Sandalyeci ve DSP üyeleri katıldı. DSP Edirne İl Başkanı Ayşe Ergen yaptığı basın açıklamasında Bülent Ecevit için "Karaoğlan' yaşanmış örnek alınmış bir sevdadır" dedi.

İl Başkanı Ergen, Ecevit'in siyaseti nezaketle bütünleştiren, inançlara saygılı laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edindiğini belirterek, "ülkemiz için olduğu kadar dünya için de ışık tutan bir liderdi Ecevit'in eksikliğini, yalnız biz Demokratik Solcular değil tüm Türkiye hissetmektedir" şeklinde konuştu.

Ergen yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: "Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışandan bölmek isteyenlere, Atatürk'ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi

Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit'i yüreğinde taşımakta ve gelecek nesillere teslim etmektedir. Bu nedenle DSP, varoldukça Ecevit'in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir. İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışandan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır. Partimizin kurucusu, kuramcısı ve Demokratik Sol'un önderi Bülent Ecevit'i aramızdan ayrılışının yedinci yılında sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz." - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ecevit Ölümünün 7'inci Yılında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement