Edirne'de Metruk Bina Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Metruk Bina Tepkisi

Edirne\'de Metruk Bina Tepkisi

Edirne'de tarihi Kaleiçi'ndeki metruk bir konağın yıkılmasını önlemek amacıyla gerekli önlemlerin alınmadığı iddia edildi.

14.12.2013 13:57  Güncelleme: 14:24

Dilaverbey Mahallesi Muhtarı Necmettin Ersaçmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Caddesi'ndeki konağın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yetkili kurumlara yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirten Ersaçmış, belediye ekiplerinin bina çevresinde uyarı levhaları koyduğunu söyledi.

Binanın 5-6 yıldır metruk vaziyette olduğunu aktaran Ersaçmış, "Binanın çevresinde 3 okul, cami ve kız yurdu var. Her geçen gün yıkılma tehlikesi artıyor. Kar yağdığında herhangi bir can almasın diye dua ediyoruz. Can kaybı olmaması için önceden önlem almamız gerekir" diye konuştu.

Mahalledeki Dar'ül Hadis Camisi'nin imamı Mahmut Eroğlu da Kaleiçi'ndeki tarihi binaların metruk halinin kendilerini üzdüğünü belirtti.

Binanın yıkılma tehlikesinin ötelenemeyecek duruma geldiğini kaydeden Erdoğlu, "En ufak bir kar yağmasında bu ev, karşıdaki evlerin üzerine devrilecek durumda. Gerekli mercilere gerekli bilgiler iletildi. En azından çatısındaki kiremitleri hafifletilerek ya da arkadan belirli bağlantılar yapılarak bu binanın yıkılması engellenebilir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'de Metruk Bina Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement