Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz Açıklaması

"Tıbbi atık taşıma araçları her gün düzenli olarak Edirne Devlet Hastanesinin her iki ünitesine de uğrayarak ulusal atık taşıma formları ile tıbbi atıkları teslim almakta ve bertaraf noktasına g...

13.11.2013 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İlhan Açıkgöz, tıbbi atık taşıma araçlarının her gün düzenli olarak Edirne Devlet Hastanesinin her iki ünitesine de uğrayarak ulusal atık taşıma formları ile tıbbi atıkları teslim alarak bertaraf noktasına götürdüklerini bildirdi.

Açıkgöz, yaptığı yazılı açıklamada, yerel medyada belediye çöplüğünde tıbbi atıkların görüldüğüne dair haberlerin yer almasının ardından konuyla ilgili açıklama yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Edirne Devlet Hastanesi Merkez ve Selimiye ünitelerinden kaynaklanan tıbbi atıklarla ilgili olarak "Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda kurum içinde gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Özellikle tıbbi atıkların diğer atıklardan ayrı toplanması, geçici depolanması ve uzaklaştırılması konusunda özel bir hassasiyet gösterilmektedir. Edirne Devlet Hastanesinin her iki ünitesinde de tıbbi atıklar ve evsel atıklar, üniteler içinde ayrı ayrı toplanmakta, ayrı taşınmakta ve ayrı depolarda geçici depolanmaktadır. Ünitelerimizin bahçelerinde evsel nitelikli atıklar ile tıbbi atıkların ayrı ayrı geçici depolanmasını sağlayacak vasıfları mezkur Yönetmeliğe uygun geçici atık depoları bulunmaktadır. İlgili yönetmeliğin 9.maddesinin (b) bendine göre tıbbi atıkları geçici atık depolarından alarak bertaraf sahasına taşımak ve taşıttırmak belediyelerin yükümlülüğündedir."

Tıbbi atıkların geçici atık depolarından alınarak bertaraf noktasına taşınması ile ilgili olarak Edirne Devlet Hastanesi ile Edirne Belediye Başkanlığı arasında protokol imzalandığını belirten Açıkgöz, "Tıbbi atık taşıma araçları her gün düzenli olarak Edirne Devlet Hastanesinin her iki ünitesine de uğrayarak ulusal atık taşıma formları ile tıbbi atıkları teslim almakta ve bertaraf noktasına götürmektedir. Bu noktada Edirne Devlet Hastanesi mezkur Yönetmelikteki "tıbbi atıkları ayrı toplamak, ayrı geçici depolamak ve toplama aracına teslim etmek" yükümlülüklerini yerine getirmektedir. Ayrıca, mezkur protokol gereği tıbbi atıkların bertaraf bedeli olarak Edirne Belediyesi'ne kilogram başına 2.40 lira ücret ödenmektedir. Sadece 2013 yılı içerisinde Edirne Devlet Hastanesinden 79 bin 257 kilogram tıbbi atık için Edirne Belediyesi'ne 190 bin 216 lira ücret ödenmiştir. Görsel medyadaki belediye çöplüğünde tıbbi atıkların bulunması konusu, tarafımızdan da üzülerek müşahede edilmiş ve konuyla ilgili hassasiyetimizin kamuoyu ile paylaşılmasında fayda görülmüştür" ifadelerine yer verdi. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Açıkgöz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement