Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Genel Meclisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Genel Meclisi'ni Ziyaret Etti

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.

03.06.2015 18:11

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Genel Meclisi'ni ziyaret etti.

Haziran ayı toplantılarının 3'üncü oturumuna katılan Vali Şahin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Tunca Köprüsünün aydınlatılmasının sponsorunun Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından bulunduğunu belirten Vali Şahin, "Sponsoru bakanımız temin etti. Meriç Köprüsü'nü de aynı kişi yapacak ve hayrına yapmaktadır. Selimiye Camisi'nin aydınlatması da 2 milyon lirayı buluyor. Meriç Köprüsü'nü 2- 2,5 ay sonra tamamlayacağız. Gazimihal Köprüsü'nün projesi hazır ve onun için de bir baba yiğit arıyoruz. Bin 393 metre uzunluğundaki Uzunköprü'nün de restorasyon ve aydınlatılması için ihale çalışmaları başladı" dedi.

Edirne'nin köylerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Şahin, şunları kaydetti:

"İl Bank'tan 21 köyümüze taş döşeme işi için veya çok amaçlı salonlar için her köye 60'ar bin lira talepte bulunduk, onaylandığını öğrendik. Vatandaşlarımız köylerde su içiyor ama nasıl içiyor? Çok enteresan. Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden inceleme yapmalarını istedim. Korkulacak bir durum. İçinde yılana varıncaya kadar var.

Kaldı ki yılan da temiz mahlukmuş. Sordum soruşturdum yılan için 'temiz' dendi. 59 köyün içme suyu tek tek gözden geçirildi, resimler de Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde dosyaya eklendi ve bunun için de 1 milyon 850 bin TL karşılıksız olarak alacağız. 6,5 Milyon TL toplamda İller Bankası'ndan karşılıksız yardım almış olacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne İl Genel Meclisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement