Edirne Valisi Şahin'e Sürpriz Veda Konseri - Son Dakika
Yerel

Edirne Valisi Şahin'e Sürpriz Veda Konseri

Edirne Belediye Bandosu, yarın yaş haddinden emekliye ayrılacak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e sürpriz veda konseri verdi.

24.12.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediye Bandosu, yarın yaş haddinden emekliye ayrılacak Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'e sürpriz veda konseri verdi.

Bando üyeleri, valilik bahçesinde Şahin'in makam odasının karşısındaki alana dizilerek, Plevne Marşı'nı çalmaya başladı.

Bu sırada dışarıdan gelen müzik sesine bakmak için odasının balkonuna çıkan Vali Şahin, bando üyelerini "Beni duygulandırdınız" diyerek selamladı.

Daha sonra kendisini ziyarete gelen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'la valilik bahçesine inen Şahin, bandonun çaldığı Selimiye Marşı'nı dinledikten sonra bando üyelerini tebrik etti.

Şahin, veda konserinin kendisi için güzel bir sürpriz olduğunu ifade ederek, "İşte burada Batı usulü bir bando, bir de Doğu usulü olsun, mehter olsun dedik. Mehter, Selçuklu'dan kalma bir kültürdür, Batıcılık hareketleriyle bir dönem kaldırılmıştır. Biz Batı ve Doğu'yu birleştiriyoruz. İkisi de bizim kültürümüzdür. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Şahin, Belediye Başkanı Gürkan ve bando üyeleriyle anı fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne Valisi Şahin'e Sürpriz Veda Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement