Edremit'te '16. Türkmen Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Edremit'te '16. Türkmen Şenliği' Düzenlenecek

Edremit\'te \'16. Türkmen Şenliği\' Düzenlenecek

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Hacıaslanlar köyünde '16.Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği' 4 Mayıs Cuma günü düzenleneceği açıklandı.

01.05.2012 10:25

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Hacıaslanlar köyünde '16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği' 4 Mayıs Cuma günü düzenleneceği açıklandı.

Ülkemizde Türkmen kültürünü tanıtmak ve Türkmenlerin binlerce yıllık kültürlerini yeni kuşaklara aktarmak için '16. Geleneksel Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliği'ni geleneksel olarak devam ettirdiklerini belirten Hacıaslanlar Köyü Muhtarı Ali Biçer, "Edremit Körfezi'nde bulunan 10 tahtacı Türkmen köyü ile birlikte düzenlediğimiz etkinliğe tüm

körfez halkını

bekliyoruz" dedi.

Hacıaslanlar köyünün ilçeye 7 kilometre mesafede olduğunu, Kazdağı'nın eteklerinde doğa zenginliği bol, yüz 10 hane ve 6 yüz kişiden oluştuğunu nüfus azlığını ise eğitimli ve okuyan gençliğe borçlu olduğunu belirten Hacıaslanlar Köyü Muhtarı Ali Biçer, "Önümüzdeki yıllarda 'Hıdrellez Kültür ve Sanat Şenliğimizi' sergiler, müzik ve eğlenceler ile Uluslararası hale getirerek düzenlemeyi hedefliyoruz. İlköğretim Okulu bahçesinde Cuma günü saat 20: 00 de başlayacak olan şenliğimiz gece saatlerine kadar sürecek. Hacıaslanlar köyünden konservatuarda okuyan bir çok genç sesi ve sazları ile şenlikte yer alacak"

(BT)

01.05.2012 10: 04: 11

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edremit'te '16. Türkmen Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement