Efeler'de Mahalle Sakinleri Jeotermale Karşı İmza Topladı - Son Dakika
Yerel

Efeler'de Mahalle Sakinleri Jeotermale Karşı İmza Topladı

Efeler\'de Mahalle Sakinleri Jeotermale Karşı İmza Topladı

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy Mahallesi sakinleri, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgelerini için verilen olumlu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi.

18.09.2015 13:05

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy Mahallesi sakinleri, sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgelerini için verilen olumlu ÇED raporunun iptali için dilekçe verdi.

Efeler ilçesine bağlı Ilıcabaşı ve Yılmazköy mahallelerinin arasında kalan alan için verilen olumlu Çevre Etki Değerlendirilmesi (ÇED) raporu, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle bölgedeki jeotermal faaliyetlerin durdurulmasını ve verilen olumlu ÇED raporunun iptali için imza toplayan mahalle sakinleri, dilekçelerini Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne teslim edildi. Mahalle sakinleri tarafından yazılan dilekçeler Ilıcabaşı Mahalle Muhtarı Alim Tarım, Yılmazköy Mahallesi Muhtarı Şahin Can ve AYÇEV Başkanı Mehmet Vergili tarafından Aydın Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü'ne verildi.

İzmir Ege ÇED Yürütme Kurulu üyesi Ahmet Uslu, yaptığı açıklamada; "Bu memlekette o kadar boş arazi varken, Aydın gibi Türkiye'nin en zengin ve bol miktarda alüvyon içeren topraklarında bu santraller kurulmamalı, başta çocuklarımız olmak üzere insanların ve zeytin ağaçlarımızın sağlıklarından endişe duyuyoruz. Bütün insanlık ve Aydınlılar buna dur demeli" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Efeler'de Mahalle Sakinleri Jeotermale Karşı İmza Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement