Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kent İttifakı Kurmayı Başardıklarını Söyledi - Son Dakika
Yerel

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kent İttifakı Kurmayı Başardıklarını Söyledi

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kent İttifakı Kurmayı Başardıklarını Söyledi

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, TELE 1 ekranlarında yayınlanan 'Ege Saati' programında kentteki projeleri ve yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

05.02.2024 11:24  Güncelleme: 07:19

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, "Kentteki bütün dinamiklerle birlikte ne yapacağımızı bildiğimiz için o kent ittifakını kurabilmeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O anlamda Efes Selçuk'u bir adım daha öteye götürmekle ilgili bir seçime gireceğiz. Tercih meselesi değil ama devam meselesi ise tam yol ileri ise istikrar ise hep birlikte adım atacağımıza eminim. Partili ya da partisi hiç önemli değil Efes Selçuk halkı adına söylüyorum: Efes Selçuk asla vazgeçilmeyecek kadar kıymetli bir kent ve hiçbir değerinden ve insanından asla vazgeçmem" dedi.

TELE 1 ekranlarında yayınlanan 'Ege Saati' programında gazeteci Nurettin Sönmez'in konuğu olan Başkan Ceritoğlu Sengel, Efes Selçuk'ta hayata geçen sosyal belediyecilik projelerini anlattı.

Yol çalışmaları, çevre düzenlemeleri ve park çalışmalarından bahseden Başkan Ceritoğlu Sengel, şunları kaydetti:

"En başında 'Yürünmez yollarda yürüyeceğiz' demiştik. Ana arterler başta olmak üzere kentin dört bir yanında çok ciddi metrajlarda yol çalışması yaptık. Sonrasında çevre düzenlemelerine çok ciddi olarak emek sarf ettik. Çocukların oyun parklarından tutun da Efes Müzesi önü ve Ahmet Ferahlı Parkı'nın düzenlenmesine, tüm çevre düzenlemelerine kadar aslına bakarsanız çok büyük efor sarf ederek ve bütçemizin çok daha üstünde işler çıkarmanın da gururunu yaşıyoruz."

5 yıllık süreç içerisinde Pamucak Sahili'nde düzenlenen festivallere de değinen Ceritoğlu Sengel, festivallerin yerel ekonomiye ciddi katkı sağladığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Efes ve Selçuk bütünlüğünü sağlamak bizim için çok kıymetliydi. Pamucak'ın Efes Selçuk'un bir cevheri olduğunu göstermek bizim için çok önemliydi. Festivaller bunun için önemli kriterlerden birisiydi ki bahsettiğimiz Pamucak'ta yapmış olduğumuz o festivalle geçen sene girdi çıktılarla birlikte 4 gün içerisinde 100 bine yakın ziyaretçi ağırladık."

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de bir değerlendirme yapan Ceritoğlu Sengel, şunları dile getirdi:

"Kentteki bütün dinamiklerle birlikte ne yapacağımızı bildiğimiz için o kent ittifakını kurabilmeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O anlamda Efes Selçuk'u bir adım daha öteye götürmekle ilgili bir seçime gireceğiz. Efes Selçuk halkının en kıymetli özelliği dikkatlidir ve bu dikkat dahilinde de esnafın para kazandığını, Efes Selçuk'un ne kadar tanınır hale geldiğini ve dayanışmanın, kente ve kentliye sahip çıkmanın ne kadar kıymetli olduğunu, Efes Selçuk'un turizmiyle, kültürüyle, tarımsal kalkınmasıyla ne kadar değerli olduğunu zaten biliyordu ve bunların üzerine giden bir belediye başkanı gördüklerini umut ediyorum. O anlamda tercih meselesi değil ama devam meselesi ise tam yol ileri ise  istikrar ise hep birlikte adım atacağımıza eminim. Partili ya da partisi hiç önemli değil Efes Selçuk halkı adına söylüyorum: Efes Selçuk asla vazgeçilmeyecek kadar kıymetli bir kent ve hiçbir değerinden ve insanından asla vazgeçmem."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kent İttifakı Kurmayı Başardıklarını Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement