Eflatun Cem Güney Masal Yarışması Sonuçları Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Eflatun Cem Güney Masal Yarışması Sonuçları Açıklandı

Eflatun Cem Güney Masal Yarışması Sonuçları Açıklandı

Malatyalı ünlü masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışması sonuçları açıklanırken, dereceye girenlere ödül verildi.

18.07.2012 14:15

Malatyalı ünlü masalcı ve yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışması sonuçları açıklanırken, dereceye girenlere ödül verildi.

Abdullah Gül Parkı'ndaki Belediye Kültür Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, nitelikleri itibariyle birbirinden güzel, birbirinden değerli eserler ortaya konulduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, "Şehrimizin kültürel dokularına ulaşmak, onları yaşatmak adına Malatya Belediyesi olarak çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Mumcu, konuşmasında, Malatya'nın ve ülkemizin yetiştirdiği önemli yazarlardan 'masal baba' olarak tanınan Eflatun Cem Güney'in masal yazma tarzı ile birlikte yerli yabancı değişik türdeki masallardan yararlanılarak bu alanda yeni ve özgün eserler ortaya koymak, geleneğin yaşatılarak yeni kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bu yarışmaya 340 başvuru olduğunu söyledi.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Esma Şimşek, masalın sadece çocukların ruh dünyası için değil hayatın ta kendisi olduğunu belirterek, yarışmaya birbirinden güzel eserlerin katıldığını, ancak masal anlatma geleneğine uyulmadığı ve Türkçe iyi kullanılmadığı için elenenlerin olduğunu bildirdi.

Yazar Hasan Hüseyin Karatay da, jüri üyesi olarak yaptığı konuşmasında, Malatya'nın yetiştirdiği yazar Eflatun Cem Güney anısına düzenlenen Masal Yazma Yarışması'nın önemini dile getirdi.

Yarışmada; birinci Miyase Polat, ikinci Sefa Toprak, üçüncü Salim Durukoğlu olurken, mansiyon ödülleri de Ayşe Çömez, Songül Ateş ve Ayşe Hubup'a verildi. Yarışmada dereceye girenlere yetkililer tarafından hediyeleri verilirken jüri üyelerine de hediye verildi.

Malatya Belediyesi tarafından düzenlenen jüri üyeliğini Prof. Dr. Esma Şimşek, Yrd.Doç. Dr. Mehmet Yardımcı, Hasan Hüseyin Karatay'ın yaptığı yarışma sonunda dereceye giren birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye bin TL, 3 kişiye de mansiyon ödülü olarak cumhuriyet altını verildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eflatun Cem Güney Masal Yarışması Sonuçları Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement