Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti, 10 0cak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasayla önemli haklar kazanan gazetecilerin, aradan geçen yarım asrı aşan süre içersinde bu hakların çoğunu maalesef kaybettikleri belirtildi.
Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bu süre içersinde, gazetecilerin çalışma koşulları giderek zorlaştı. İşsizlik de işten çıkarmalar arttı. İş güvencesinin en büyük dayanağı olan sendikal hareket basın sektöründe neredeyse hiç kalmadı. Yıpranma hakkı elimizden alındı" denildi.
Günümüzde gazetecilerin yazmadıkları kitaplardan dolayı bile cezaevlerine konulduğu kaydedilen açıklamada şu görüşlere yer verildi.
"Uzun tutuklama süreçleri her kesimden insanı olduğu gibi gazetecileri de yakından ilgilendirmektedir. Sayısı tartışıladursun 70'e yakın gazeteci bugün cezaevlerinde bulunmaktadır. Yaygın medya baskı altındadır. Bütün bu örnekler 2012 Türkiye'sinde medya yaşantısının ne kadar olumsuz bir dönem yaşadığını en açık göstergesidir. Bu tablo, demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan kişi ve kuruluşların, meslek örgütlerinin dayanışma içinde olmasını zorunlu kılmaktadır. 10 Ocak bir bayram değildir, ancak birlik ve dayanışma günü olmalıdır" - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Egc'den Çalışan Gazeteciler Günü Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?