Eğitim İş Genel Başkanı Fethiye'de - Son Dakika
Yerel

Eğitim İş Genel Başkanı Fethiye'de

Eğitim İş Genel Başkanı Fethiye\'de

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir beraberinde Örgütlenme sekreteri Osman Kandemir, Basın Yayın sekreteri Barış Düdü ile birlikte Fethiye'ye gelerek bir trafik kazası geçiren ve yaralanan Fethiye Temsilciliği Başkanı Uğurcan Küçükala ile Örgüt...

05.05.2012 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir beraberinde Örgütlenme sekreteri Osman Kandemir, Basın Yayın sekreteri Barış Düdü ile birlikte Fethiye'ye gelerek bir trafik kazası geçiren ve yaralanan Fethiye Temsilciliği Başkanı Uğurcan Küçükala ile Örgüt Sekreteri Yaşar Yağcı'yı ziyaret ettiler.

Fethiye Temsilcisi Uğurcan Küçükala Genel Başkan Veli Demir ve Yönetim Kurulu üyelerine Yörük Çadırında kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir yeni hazırlanmakta olan Ortaöğretim Yönetmeliğinin yanı sıra gündemdeki okullarda dağıtılan sütten zehirlenmeler ve eğitim emekçilerinin ücretlerinin arttırılması konusunda açıklamalarda bulundu.

Eğitim emekçilerinin ücretleri konusunda toplu görüşmenin başladığını, bu konuda hükümetten yazın verilmeyen 300 TL'lik ek ödeme 400 TL'lik refah payı ödemesi enflasyon ve zam oranı olarak da yüzde 20'lik artışın mutlaka yapılmasını istediklerini söyledi.

Süt Dağıtımı projesinin doğru bir proje olduğunu ancak alt yapısının hazırlanmaması nedeniyle büyük sorunlar yaşandığını anlatan Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, "Bu sütlerden zehirlenen bir çocuk ömür boyu süt içmeme gibi bir durumla karşı karşıya kalmıştır" diyerek Ortaöğretim Değişikliği taslağına göre çocukların önce yozlaştırılacağını, sanat ve eğitimden uzaklaştırılacağını, ulus devleti federasyona kaydıran bir çalışma olduğunu, seçmeli derslerin o kente göre olmasının sıkıntılara neden olacağını söyleyen Veli Demir, Cumhuriyetimizi kuran Atatürk'ün sıradan biri gibi gösterilmek istendiğini, bunun yanlış olduğunu, 4+4+4 sisteminin okulları medreseye çeviren bir sistem olacağını, laik ve kamusal eğitimin sıkıntılar yaratacağını, hangi akla hizmet ederek 14 yaşındaki çocukların evli olarak okullarda bulunmalarının ileride medeni kanunu kaldırıp mecelleyi mi getirecek endişesi içinde olduklarını, Eğitim İş olarak yargıya yani Danıştay'a başvuracaklarını söyledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim İş Genel Başkanı Fethiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement