Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Karahan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Karahan Açıklaması

"Türkiye eğer önümüzdeki dönemlere hazırlıklı girmek istiyorsa yapabileceği en büyük yatırımı eğitime yapmalıdır.

05.11.2014 18:44

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Mali Sekreteri Abdullah Karahan, "Türkiye eğer önümüzdeki dönemlere hazırlıklı girmek istiyorsa, yapabileceği en büyük yatırımı eğitime yapmalıdır. Bir ülkenin geleceğini kurmak istiyorsanız en fazla eğitime pay ayırmanız gerekir" dedi.

Karahan, sendikalarının Karabük şubesinde düzenlediği basın toplantısında, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başından bu yana hükümet tarafından eğitim alanında gerçekleştirilen yeni eğitim uygulamasından kaynaklanan problemlerin ortaya çıkmaya başladığını öne sürdü.

"Toplumun diğer kesimlerine bunun bir reform olmadığını, aslında bir hükümetin eğitimi muhafazakarlaştırmaya yönelik çalışma olduğunu anlattık" diyen Karahan, şöyle konuştu:

"Bunun üzerine demokratik ve hukuksal mücadelemizi yürüttük. En son rotasyon adı altında yapılan uygulamaları, biz bir sürgün olarak değerlendiriyoruz. Sorun sadece öğretmenleri ve eğitim emekçilerini ilgilendirmiyor. Bu konu toplumun bütün kesimlerini ilgilendiriyor ve duyarlılık geliştirmek için çabalıyoruz. Geçen dönemki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yetkili sendika dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir zam aldı. Her yıl sonu ülkenin mali bütçesi hazırlanır. Normalde 11 Kasım'da, milli eğitimin bütçesi görüşülecekti ama bu 21 Kasım'a ertelendi. Bu konuyla sendika olarak üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Ülkenin kaynaklarının emekçilere yeteceğini biliyoruz. Bu konuda mücadelemizi büyüteceğiz. Türkiye eğer önümüzdeki dönemlere hazırlıklı girmek istiyorsa yapabileceği en büyük yatırımı eğitime yapmalıdır. Bir ülkenin geleceğini kurmak istiyorsanız en fazla eğitime pay ayırmanız gerekir. Eğitime yapılan yatırımla diyanete yapılan yatırım karşılaştırıldığında büyük bir fark olduğu görülür. Bunun başka yönlere çekilmesi taraftarı değiliz. Çok geç olmadan bugün mücadeleyi büyütmek gerekiyor." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Genel Mali Sekreteri Karahan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement