Eğitim-Sen Myk Üyesi Yılmaz: "Kesk'in Hukuk ve Tis Uzman'ı İsmet Aslan'ın Tutuklanmasını Kınıyoruz" - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen Myk Üyesi Yılmaz: "Kesk'in Hukuk ve Tis Uzman'ı İsmet Aslan'ın Tutuklanmasını Kınıyoruz"

KESK Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Sakine Esen Yılmaz, bu sabah, KESK'in Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Uzmanı İsmet Aslan'ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasını kınadıklarını söyledi.

13.01.2012 15:40

KESK Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Sakine Esen Yılmaz, bu sabah, KESK'in Hukuk ve Toplu İş Sözleşmesi (TİS) Uzmanı İsmet Aslan'ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasını kınadıklarını söyledi.

Yılmaz, KESK il binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, hiçbir baskının KESK'i mücadelesinden geri adım attıramayacağını ileri sürdü.

KESK'in Hukuk ve TİS Uzmanı Aslan'ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasını kınadıklarını savunan Yılmaz, "Uzmanımız 6 yıldır KESK'te kamu emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının geliştirilmesi için onlarca rapor hazırlamış, bakanlıklar nezdinde yapılan toplantılara konfederasyonumuz adına katılmış, sendikal mücadele konusunda yetkin biridir. Adresi belli olan bir kişinin bu yöntemle gözaltına alınmasını kınıyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, milyonlarca kamu emekçisini ve ailelerinin yaşamını doğrudan ilgilendiren 4688 sayılı yasada değişiklik yapılmasını uzun bir süredir toplumun gündeminde olduğunu, KESK olarak kamu emekçilerini sefalet koşullarına mahkum etmeye devam edecek olan bu yasa tasarısına karşı mücadeleyi ülke genelinde sürdürdüklerini ifade etti.

Yüz binlerce kamu emekçisinin bu yasa tasarısına geçit vermeyeceğini ve sefaleti kabul etmeyeceğini KESK'in çağrısıyla greve çıkarak gösterdiğini ileri süren Yılmaz, 21 Aralık grevinin hemen ardından ve yasa tasarısının meclis gündemine geleceği bugünlerde ilan ettikleri eylemleri yaşama geçirecekken, bu baskının yaşanması ve uzmanın gözaltına alınmasının tesadüf olmadığını savundu.

Yılmaz, hiçbir baskı, yıldırma operasyonunun, kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacağını iddia etti.

- HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen Myk Üyesi Yılmaz: 'Kesk'in Hukuk ve Tis Uzman'ı İsmet Aslan'ın Tutuklanmasını Kınıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement