Eğitim Sen Sakarya Şubesinden Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Sen Sakarya Şubesinden Basın Açıklaması

Eğitim Sen Sakarya Şubesinden Basın Açıklaması

Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu Şube Binasında düzenlediği basın toplantısıyla Hükümetin eğitim politikalarını belirlerken, öğrencilerin geleceğiyle oynamamasının gerektiğini söyledi.

12.01.2012 17:33

Eğitim-Sen Sakarya Şube Başkanı Kazım Bibinoğlu Şube Binasında düzenlediği basın toplantısıyla Hükümetin eğitim politikalarını belirlerken, öğrencilerin geleceğiyle oynamamasının gerektiğini söyledi.

Kazım Bibinoğlu yaptığı açıklamasında, AK Parti Hükümetinin zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarmak istemesinin altında siyasal amaçlar olduğunu kaydetti. Bibinoğlu, hükümetin ve bakanlığın böyle bir amacı yoksa zorunlu eğitimi okul öncesi 2 yıl, 9 yıl ilköğretim ve 4 yıl da ortaöğretim olmak üzere toplam 15 yıla çıkarmaya davet etti.

Bibinoğlu, "Hükümet 8 yıllık kesintisiz eğitimi kaldırarak yerine 4+4+4'ten oluşan kademeli eğitim sistemini getirecek. Düzenlemenin dayanağı 2010 yılı sonunda gerçekleştirilen 18. Milli Eğitim Şurası'nda da benimsenmiş olmasıdır. Şura üyelerinin nasıl belirlendiği çok iyi bilinmelidir. Bu üyelerle her türlü istenen karar çıkarılır" dedi.

Hükümetin bunu yaparken öğrencileri mesleğe yöneltme adına böyle bir uygulama yapacağını söylese de, İlköğretim çağındaki bir öğrencinin 4. sınıf sonrası kendi iradesiyle bir mesleğe yönelemez" diyen Bibinoğlu, "Tüm bunlar yapılırken 5. sınıfların ikinci kademeye dahil olacağından branş öğretmen ihtiyacı artacak, sınıf öğretmenlerinin 5'te biri kadro fazlası olacaktır" dedi.

Bibinoğlu İmam Hatip Lisesi Öğrenci sayısının Mevcut Hükümetin iktidarda olduğu sürece 9 yılda sürekli artış göstermesine rağmen bu sayının hükümeti tatmin etmediğini öne sürerek, "Cumhuriyetimiz ılımlı İslam Cumhuriyeti'ne mi dönüşüyor?" sorusunu yöneltti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in geçtiğimiz günlerde yaptığı "Öğrencilere Umre Turu" açıklamasına da tepki gösteren Bibinoğlu, "Umre ziyareti başta olmak üzere dini etkinlikler toplumun büyük bir bölümü için önem taşıyor olabilir. Ancak temel ilkesi laiklik olan bir eğitim sisteminde, dini açısından önemli olan bir etkinliğin, tüm okullara duyurulması, ilköğretim ve ortaöğretimde öğretmen, öğrenci ve velilere umreye katılım çağrısı yapıp, katılacakları "acele ve günlü olarak" bildirmesinin istenmesi, laik eğitim ilkesinin bizzat devlet kurumları tarafından açıkça ihlal edilmesinden başka anlam taşımamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'na hatırlatmak isteriz ki, okullarımız bilimsel ve laik eğitim ilkeleri çerçevesinde eğitim verilmesi gereken kurumlardır" diyerek, Eğitim Sen olarak, eğitim sisteminin dinselleştirilmesine sessiz kalmalarının beklenilmemesi gerektiğini söyledi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim Sen Sakarya Şubesinden Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement