EGSİAD, Gıda Sektörünün Temsilcilerini Buluşturacak - Son Dakika
Yerel

EGSİAD, Gıda Sektörünün Temsilcilerini Buluşturacak

EGSİAD, etkin firmaların iş hacmini geliştirmek amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformu'nun, 300 iş adamının buluşma noktası olacağı bildirildi.

26.09.2012 13:40  Güncelleme: 13:48

TUSKON'a bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu

(ANFED) çatısı altında bulunan Eskişehir Girişimci Sanayici ve İşadamları Derneği

(EGSİAD) Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından bölgesinde etkin firmaların iş hacmini geliştirmek amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Platformu'nun, 300 iş adamının buluşma noktası olacağı bildirildi.

EGSİAD Gıda Komisyonu Başkanı Murat Bayar, düzenlediği basın toplantısında, gıda sektörünün her geçen gün geliştiğini belirterek, yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı İç Anadolu Bölgesi'nin tüketim kültürü açısından ülke ortalamasının üzerinde seyrettiğini kaydetti.

EGSİAD'ın organize ettiği iş forumunda, 14 il ve 7 merkez ilçedeki iş adamları derneklerinin karşılıklı iş görüşmeleri yapma fırsatı bulacağını dile getiren Bayar, bu derneklere bağlı bulunan yaklaşık 300 firma için ortalama 20, toplamda 5 bin karşılıklı iş görüşmesi planlandığını, ayrıca katılımcı firmaların Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük gıda toptancısı Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Ankara Toptancıları Derneği'yle (GİMAT) irtibat kurma fırsatı bulacağını vurguladı.

Düzenlenecek Gıda İş Geliştirme Platformu'nun Türk gıda sektörü temsilcileri için çok önemli olduğuna dikkati çeken Bayar, şunları söyledi:

"Sektörün kendi içerisinde ki hızlı yapısal değişikliklerinin yanı sıra küresel çaptaki değişiklikler, EGSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu olarak bizleri, federasyonumuz ANFED çerçevesinde bu konuda bir takım çalışmalar yapmaya yöneltti. Üyelerimizi bir araya getirmek, kuruluş felsefemize paralel bir şekilde ticareti ve ekonomiyi geliştirmeyi hedefleyen faaliyetler düzenlemek, bölgesel ticaretin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Gıda İş Geliştirme Forumu, 14 ilden ilgili sektör firmalarının bir araya gelmesine imkan tanıyacak."

Gıda İş Platformu'na destek verdiklerini ifade eden İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Fatma Erdoğan ise platformun öneminden bahsederek, gıda sektöründe düzenlenecek bu tür programlara desteklerinin devam edeceğini belirtti.

EGSİAD'ın organize ettiği ve 24 iş adamları derneğinin buluşacağı Gıda İş Geliştirme Platformu'nun 29 Eylül'de Ankara Sheraton Otel'de düzenleneceği açıklandı.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel EGSİAD, Gıda Sektörünün Temsilcilerini Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement