" Ek Ödemeyi Almak Boynumuzun Borcudur" - Son Dakika
Yerel

" Ek Ödemeyi Almak Boynumuzun Borcudur"

" Ek Ödemeyi Almak Boynumuzun Borcudur"

Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, "Öğretmen ve öğretim elemanlarına ek ödeme almak, genel yetkili sendika olarak boynumuzun borcudur" dedi.

04.01.2012 09:27

Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, "Öğretmen ve öğretim elemanlarına ek ödeme almak, genel yetkili sendika olarak boynumuzun borcudur" dedi.

Şen, öğretmene 'mevsimlik devlet demiryolları çalışanı' muamelesi yapan her türlü zihniyete karşı adam gibi direnen, eğitim çalışanlarının haklarının sonuna kadar arkasında duran sendika olduklarını belirterek, "Eğitim çalışanlarıyla omuz omuza mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı. Öğretmenlerin, kamuda çalışan 2.5 milyon memur içerisinde maaş çizelgesinde en düşük konuma yerleştiğini kaydeden Şen, "Eğitim-Bir-Sen olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu ülkede hiç kimseninbunu kabul etmemizi beklemesi söz konusu olamaz. Öğretmenlerin çalışma sürelerini, tatilini kafaya takan zihniyete ve öğretmene ek ödemenin ülkeyi iflasa sürükleyeceğini iddia edenlere bir çift sözüm var: Sekreterlerinin aldığı maaşın yarısını bize çok görenler, bunun hesabını ne bu dünyada ne de öbür dünyada verebilir" şeklinde konuştu. Emeklilerine gece yarısı operasyonlarıyla yüzde yüze varan zamları layık bulan siyasiler olduğunu ifade eden Şen, Cumhurbaşkanı Gül'ün bu konudaki hassasiyetinin tüm milletin hassasiyeti olduğunu söyledi. Toplu Sözleşme Yasası'nın acilen çıkarılması gerektiğinin altını çizen Şen, "15 aydır; seçimdi, bütçe görüşmeleriydi derken geciken Toplu Sözleşme Yasası'nı hemen şimdi istiyoruz. Referandumda milletin bize verdiği bu hakkı geciktirmek, millet iradesine saygı duymamaktır. Sabrımızın sonuna geldik. Uzlaşılan şekilde bu yasa ya çıkacak ya çıkacak. Şayet bu aşamada yeniden bir gecikme yaşanacak veya mevcut uzlaşmanın dışına çıkılacak olursa, süresiz eylemlilik sürecinibaşlatıp alanlara çıkacağız" diye konuştu. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ' Ek Ödemeyi Almak Boynumuzun Borcudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement