Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası

TMO ve KTÜ işbirliğiyle "Ekmek İsrafının Önlenmesi, Tam Buğday Ekmeği ve Sağlık" konulu panel düzenlendi

11.12.2013 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) işbirliğiyle "Ekmek İsrafının Önlenmesi, Tam Buğday Ekmeği ve Sağlık" konulu panel düzenlendi.

Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Kaymakamı Osman Ateş, Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Şükrü Özgün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, TMO Trabzon Şubesi yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Gümrükçüoğlu, panelin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de sosyal dayanışma, yardımlaşma ve insanların çevrelerini korumaları sayesinde diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi büyük sıkıntılar çekilmediğini belirterek, "Ülke olarak birçok avantaja sahip olmamız bizlere israf etme hakkı vermemektedir. Bu israfın önlenmesinde toplumun her kesimi ortak hareket etmelidir" dedi.

Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'ndaki hedef kitlenin tüm insanlar olmakla birlikte en çok kadınlar olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, "Kadınlarımızın israf konusunda göstereceği hassasiyet, zincirleme olarak diğer insanlara da yansıyacaktır. Ayrıca israfın önlenmesi bakımından ekmeğin, planlama çerçevesinde üretiminin yapılması, tüketilebilecek kadar alınması, sofralara dilimlenerek getirilmesi, iyi muhafaza edilmesi ve bayatlayan ekmeklerin yine insan gıdası olarak kullanılması önem taşımaktadır" diye konuştu.

TMO Trabzon Şube Müdürü Vahit Özer ise Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası'nın amacının, ekmeğin üretim ve tüketim aşamalarında israfın önlenmesi, toplumsal duyarlılık oluşturulması, bayat ekmeğin değerlendirilmesi konusunda bireylerin bilinçlendirilmesi, insan gıdası olan ekmeğin hayvan beslenmesinde kullanılmasının israf olduğuna dikkatin çekilmesi ve toplumu bu konularda bilinçlendirilsi olduğunu ifade ederek, "Kampanya, hedeflendiği gibi medya, valilikler, kamu kurum ve kuruşları, sivil toplum kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ve özel sektör işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliklerle 10 ayı aşkın süredir devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından TMO Trabzon Şube Müdürlüğü Alım Muhafaza ve Servis Şefi Yusuf Demirci, "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası", Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Şükrü Özgün "Tam Buğday Ekmeği ve Sağlık" ve KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu "İsrafın Dini Boyutu" konulu sunum yaptı.

Panel sonunda, üniversite öğrencileri arasında ekmek israfıyla ilgili düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement