Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası

Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası

Havza ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi’nce (TMO) düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

26.06.2013 18:12

Havza ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi'nce (TMO) düzenlenen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TMO Havza Ajans Müdürlüğü tarafından Havza Halk Eğitim Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Yunus Kalaycı, TMO Havza Ajans Müdürü Yusuf Gemalmaz, protokol üyeleri ve Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi proje kulübü tarafından Ukrayna ve Macaristan ortaklığında hazırlanan  "The art of Baking Bread / Ekmek yapma sanatı" adlı gençlik projesi için ilçeye gelen farklı ülkelerden 30 öğrenci katıldı.

Ajans yetkililerince yapılan sunumda ekmeğin insanların tüketimi dışında, çöpe atılması ve hayvanlara verilmesinin israf olarak değerlendirildiği, Türkiye'de kişi başı ekmek israfının günlük 20 gram olduğu belirtildi.

Ülke nüfusu gözönüne alındığında  20 gram israfın yıllık ekonomik boyutunun 1,5 milyar lira olduğu vurgulandı.

Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk ise "İisrafın önüne geçmemiz hem insan hem de Müslüman olarak görevimiz" dedi.

Konuşmaların ardından bayat ekmekler ile yapılan yemekler tanıtıldı.

Tanıtımın sonunda ise ekmek israfının önene geçmek için toplumsal farkındalık oluşturmak için Havza Kaymakamı Yunus Kalaycı, protokol üyeleri ve öğrenciler Mehmetçik Meydanı'a kadar yürüdü. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement