Elazığ'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği

Elazığ\'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği

Elazığ’da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

01.10.2015 17:28

Elazığ'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Yazıkonak ilçesi Aile Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Rana Betül Atılgan, Halk Sağlığı Şube Müdürü Uzm. Dr. İrem Bulut ve çalışanlar bir araya geldi. Etkinlik kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yaşlılara çeşitli hediyeler verildi.

Programda konuşan Bulut, günümüzde ön plana çıkan en önemli demografik olgulardan birisinin, nüfusun yaşlanması olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerdeki amacın yaşlılar konusunda farkındalık yaratmak olduğunu belirten Bulut, "Dünyada insanlar daha uzun yaşamakta, doğum oranları azalmakta ve yaşlı konularında farkındalık yaratmak amacıyla Tüm dünyada 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak anılmaktadır. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak, kişi, kurum ve devlet olarak öncelikli görevimizdir" dedi.

Nüfusun yaşlanmasının tüm toplum yönlerini etkilediğini vurgulayan Bulut, "Bu etki sağlıktan sosyal güvenliğe, çevreye, iş olanaklarına, sosyal kültürel faaliyetlere ve aile hayatına kadar etkilemektedir. Bu öngörüden hareketle, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun çalışma planlarında Yaşlılık ve Sağlık Hizmetlerinin düzenlenmesine özel önem verilmektedir. Bizde bugün Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Yazıkonak Aile Sağlığı Merkezinde yaşlılara yönelik organize edilen toplantıda yaşlılarımızın sıkıntıları ve istekleri dinlenerek sohbet etmeye geldik. Bu kapsamda çeşitli ikram ve hediyelerimiz eşliğinde yaşlılarımıza güzel bir gün yaşatılması amaçlanmıştır. Tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor, minnet ve şükran duygularımızla yaşam sevinçlerimizin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement