Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Elazığ\'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

Elazığ'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

29.10.2013 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Valilik makamında Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Bayramı programları daha sonra valilik önünde gerçekleşen törenle devam etti. Törende saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrağın göndere çekilmesinin ardından Vali Ömer Faruk Koçak bir konuşma yaptı. Vali Koçak, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutladığımız bu günde, sizlere çok iyi bildiğiniz tarihi gerçekleri bir kez daha anlatmayacağım. Hiç şüphesiz Cumhuriyetimizin kuruluşu ve öncesindeki eşsiz istiklal mücadelesi, hepimizin haklı gururu, milli birliğimizin ve kardeşliğimizin beratı, geleceğimizin de teminatıdır. Cumhuriyetimizi kuran, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ecdadımızı şükranla andığımız kutlu bir gündür, hepimize kutlu olsun. Elazığlı tüm kardeşlerim, yeni medeniyetimizin kuruluşu için yeni Cemil Meriç'leri, Ahmet Kabaklıları yetiştirecek iklimi hep birlikte desteklemeliyiz. Hiç şüphem yok; hepsini başaracağız. Azmetmenin, sebat etmenin, başarmanın günüdür bu gün. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.

Program öğrenciler tarafından okunan şiirler, belediye mehter takımının konseri, askeri bando gösterisi, halk oyunları ile devam etti.

Düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Vali Koçak, Korgeneral Akbaş ve Başkan Selmanoğlu'nun elinden aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören geçişi ile sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement