Elma Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

Elma Çalıştayı Başladı

Elma Çalıştayı Başladı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Elma Çalıştayı’ başladı.

25.03.2015 11:52

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Elma Çalıştayı' başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, "Yapılan projeler ile Kayseri'de ki sulanabilir alan yüzde 17'den yüzde 30'a çıkacaktır" dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, akademisyenler ve çiftçiler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çalıştayın açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, elma çalıştayının kendileri için önemli olduğunu söyledi. Kayacan, "Elma çalıştayının bizim için önemli olduğuna inanıyoruz. Bunu da önümüzdeki süreçte göreceğiz. Çiftçimizin alın terinin paraya dönüşmesi noktasında büyük sıkıntılar var. Bu sıkıntıların en büyük kaynağı da bilgidir. Bu bilgiye tarımda gerçekten ulaşmak hem zor hem de kolaydır. Zor tarafı biz Türk milleti olarak yeniliklere çok açık bir millet değiliz. Ancak gördüğümüze inanırız. Gördüğümüzü uygularız. Çalıştayımıza şehir dışından 24 tane akademisyen hocamız, konunun uzmanı arkadaşlarımız, özel sektörün önde gelen firmaları buradalar" dedi.

Son yıllarda yapılan projeler ile Kayseri'de ki sulanabilir alanın yüzde 17'den yüzde 30'lara çıkacağını belirten Kayacan, şunları söyledi:

"Bu sulanabilir alanlar arttığı takdirde çiftçileriniz de tamamen özellikle elma bahçesi kurma gibi düşünce var. Geçmişte yapılan çalışmaları küçümsemiyoruz ama bundan sonra Kayseri elmacılığı ile konulara bilimsel bir dokunuş istiyoruz. Artık bilimsel olarak yapılan tüm çalışmalara arkadaşlarımız müdahale edecek ve bundan sonra yer seçimi, pazarlamasına kadar yapılacak olanların bilimsel bir zincir olarak yapılmasını istiyoruz. Gelişen dünyada bilgi güçtür. Bilgiye sahip olan bunu paraya çeviriyor. Sadece elma üretmek, klasik çeşitler ile üretim yapmanın geçtiğini düşünüyoruz."

Konuşmanın ardından Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Uzun çiftçilere elma yetiştiriciliği hakkında bilgiler verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elma Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement