Emirdağlılar Hamamyolu'nda Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Emirdağlılar Hamamyolu'nda Sergi Açtı

Emirdağlılar Hamamyolu\'nda Sergi Açtı

Emirdağ’ın düşman işgalinden kurtulmasının 94. yıl dönümü olması sebebiyle, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği Hamamyolu’nda bulunan Saatli Park’da sergi açtı.

19.09.2015 14:18

Emirdağ'ın düşman işgalinden kurtulmasının 94. yıl dönümü olması sebebiyle, Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği Hamamyolu'nda bulunan Saatli Park'da sergi açtı.

Sergideki onlarca tabloda, Emirdağ'ın Yunan kuvvetleri karşısında verdiği kahramanlık mücadelesi anlatıldı. Tarihi bilgilerin de yer aldığı sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ahmet Urfalı, "Emirdağ, Yunan kuvvetleri tarafından 16 Ağustos 1921'de işgal edilmiş, 22 Eylül 1921'de Kuva-yı Milliye'nin yiğitleri tarafından kurtarılmıştır. İstiklal Savaşı'nda, Emirdağlılar değişik cephelerde 173 şehit vermiştir. TBMM tarafından Emirdağlı 300 gazi 'Gazilik Madalyası' ile ödüllendirilmiştir. Emirdağ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünde şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anarken, onlardan miras olarak devraldığımız vatan, millet, devlet idealini çocuk ve torunlarımıza, altında toplandığımız al bayrağımızla lekesiz ve tertemiz emanet edeceğimize and içiyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emirdağlılar Hamamyolu'nda Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement